KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vádat emeltek Donald Trump ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Amerikában más szabályok vonatkoznak a demokratákra, mint a konzervatívokra?

Alaposan felkavarta az amerikai politikát, hogy vádat emeltek Donald Trump volt elnök ellen, amiért minősített iratokat tárolt floridai otthonában, erről maga Trump számolt be a Truth Social nevű közösségi oldalon.

 

 

Donald Trump a bejegyzésében leszögezi, hogy ártatlan, a Biden-féle közigazgatás pedig korrupt. A volt elnök szerint ami történt, az a választásokba való beavatkozás, és minden idők legnagyobb volumenű boszorkányüldözésének egy újabb fejezete.

Trump ellen hét vádpontban emeltek vádat, ez az első eset, hogy egy volt amerikai elnök ellen ilyen eljárás indult, a politikust június 13-ra idézték be a miami szövetségi bíróságra, ekkor várható a hivatalos vádemelés.

Donald Trump felhívta rá a figyelmet, hogy míg ellene vádat emeltek, addig érdekes, hogy Joe Biden esetében nem történt semmi ilyesmi, holott a jelenlegi elnök korábbi irodáiban és ingatlanjaiban 1850 doboznyi iratot találtak a hatóságok.

Erre a kettős mércére világít rá a Fox News műsorvezetője, Sean Hannity is, aki úgy véli,

Amerikában nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak a demokratákra, mint a konzervatívokra,

utalva ezzel a Trump elleni vádemelésre és arra, hogy Joe Biden esetében ezt nem tették meg, holott a jelenlegi elnök korábbi irodáiban és garázsában korábban szigorúan titkos minősített dokumentumokat talált az FBI.

Hannity ironikusan hozzáteszi: úgy néz ki, hogy az amerikai igazságszolgáltatás számára a szigorúan titkos dokumentumok helytelen kezelése teljesen rendben van, ha az illető demokrata, utalva ezzel Biden ügyére, valamint arra, hogy Hillary Clinton 2009 és 2013 között külügyminiszterként egy magánszerveren keresztül kommunikált, amivel megsértette a hivatali előírásokat. Clinton tisztában volt vele, hogy amit tett, az nem törvényes, utólag ugyanis megpróbálta eltüntetni a nyomokat, törölt 33 ezer e-mailt, letörölte a számítógépek merevlemezeit, valamint egyfajta savval mosta át azokat, kalapáccsal összetörte a mobiltelefonokat és eltávolította belőlük a SIM-kártyákat.

Hannity arra is felhívja a figyelmet, hogy Trump a szóban forgó dokumentumokat Mar-a-Lago-i otthonában egy biztonságos, lakattal lezárt helyiségben őrizte, amelyhez mellesleg hozzáférése volt az FBI-nak, tehát a szövetségieknek lehetőségük volt, hogy onnan eltávolítsanak dolgokat. Maga az FBI kérte, hogy szereljenek fel egy második zárat is az ajtóra, amit Trump emberei meg is tettek. Ezzel szemben úgy tűnik, az teljesen rendben van, hogy Joe Biden egy garázsban tárolt szintén titkos iratokat.

A Fox News riportere említést tesz Bidenék korrupciós botrányáról is, ami a Burisma Holdings nevű ukrán gázcéggel kapcsolatos: állítólag súlyos dollármilliókkal intézték el Bidenék, hogy ne induljon vizsgálat a vállalat ellen, mert akkor nehezen tudott volna bekerülni az Egyesült Államok piacára. A korrupciós vádak ellenére az amerikai igazságügyi minisztérium a mai napig nem indított eljárást sem Joe Biden, sem a fia, Hunter Biden ellen.

Érdekes egybeesés, hogy a Donald Trump elleni vádemelésre épp akkor került sor, amikor az FBI kiadta a Joe Biden korrupciós ügyével kapcsolatos aktákat. Ezzel kapcsolatban Nancy Mace republikánus képviselő azt mondta:

Az iratokból egyértelműen kiderül, hogy az Egyesült Államok hivatalban lévő elnöke megvesztegetés keretében kiárusította az országát.

A politikus sürgeti a szöveg nyilvánosságra hozását.

Az amerikai elnök, mikor egy sajtótájékoztatón a fenti esetről kérdezték, megpróbálta viccel elterelni a figyelmet a témáról, azt kérdezve, hogy hol van a pénz.

Nancy Mace ezzel kapcsolatban azt írta a Twitteren, hogy a republikánusok nem találják viccesnek az ország kiárusítását, majd felszólította az elnököt, bizonyítsa be, hogy tévednek, és tegye közzé a saját és a családtagjai módosítatlan banki kivonatait, hozzátéve, hogy az FBI nem védheti meg Bident örökké.

Mace szerint a pénz a Biden család által kezelt fedőcégekhez vándorolt, ezért felszólította az elnököt, hogy ezeknek a vállalatoknak is tegye közzé a banki nyilvántartásait.

Trump támogatói is reagáltak a volt elnök ellen emelt vádakra, Matt Gaetz kongresszusi képviselő szerint rendkívül naivnak kell lenni ahhoz, hogy valaki elhiggye: véletlen egybeesés az, hogy ugyanazon a napon derül fény a Biden-féle megvesztegetés bizonyítékaira és a Trump elleni vádemelésre.

 

Bill Hagerty szenátor szerint az amerikai igazságszolgáltatás kettős mércéjét példázza, hogy megpróbálják eltussolni a Bidennel kapcsolatos korrupciót, miközben politikai riválisait megvádolják. A politikus szerint rendkívül felelőtlen dolog Amerikát banánköztársasággá tenni.

Sean Hannity szerint Amerikában nagy bajok vannak, mert nem egyenlő az igazságszolgáltatás, nem egyformán alkalmazzák a törvényeket, van egy szabályrendszer, ami a demokratákra vonatkozik és van egy másik, amit Donald Trump és a konzervatívok esetében alkalmaznak.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Donald Trump korábbi amerikai elnök beszédet mond egy kampányrendezvényen a dél-karolinai Columbiában, 2023. január 28-án. © AP Photo / Alex Brandon 

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: