KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország reagált Nuland kijelentéseire a Krím elleni ukrán támadásról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok ismét megerősítette közvetlen részvételét a Moszkva és Kijev közötti konfliktusban – állítja a washingtoni orosz nagykövetség.

A nyilatkozatot azután tették, hogy Victoria Nuland politikai ügyekért felelős amerikai külügyminiszter-helyettes azt mondta, hogy a Krímben lévő orosz katonai létesítmények „legitim célpontok” Ukrajna számára, és hogy országa „támogatja” az ezekre mért csapásokat.

Nuland elismerte, hogy a [Biden] kormányzat táplálja a kijevi rezsim azon törekvéseit, hogy megtámadja országunkat – érvelt pénteki nyilatkozatában az orosz nagykövetség.

A magas rangú amerikai tisztségviselő szavai „egyértelmű megerősítése Oroszország azon álláspontjának, hogy az Egyesült Államok közvetlenül részt vesz a Moszkva és Kijev közötti konfliktusban” – áll a közleményben.

A nyilatkozat hozzátette, hogy Washington nem csak retorikát használ, hanem konkrét lépéseket is tesz, modern fegyvereket szállít és tanácsokat ad az ukrán katonai vezetőknek, és hogy „de facto együtt terveznek hadműveleteket”.

A Washington Post amerikai és ukrán tisztségviselőkre hivatkozva a múlt héten arról számolt be, hogy a kijevi erők egyetlen lövést sem adnának le az Egyesült Államok által biztosított tüzérségi rendszerekből anélkül, hogy előbb ne erősítették volna meg a célpont koordinátáit az amerikaiakkal.

„A kijevi bűnözőket a Krím megtámadására buzdítani ugyanolyan, mint arra ösztökélni őket, hogy Moszkvát vagy Vlagyivosztokot támadják meg” – hangsúlyozta a nagykövetség, hozzátéve, hogy Oroszország minden esetben megvédi területét.

A Krím 2014-ben, a nyugati támogatású erőszakos kijevi puccs után elsöprő többséggel szavazott az Oroszországgal történő újraegyesülésre. Ukrajna továbbra is a területének részeként tekint a félszigetre, és az Egyesült Államok is osztja ezt az álláspontot.

A Carnegie Endowment for International Peace amerikai agytrösztnek adott csütörtöki interjújában Nuland azt mondta, hogy az Egyesült Államok úgy véli, hogy Kijevhez „tartozik és megilleti a nemzetközi határain belüli teljes területük”, beleértve a Krímet is. „Ukrajna nem lesz biztonságban, hacsak a Krím – minimum, de legalábbis – nem lesz demilitarizálva” – állította, hozzátéve, hogy a Biden-kormányzat támogatja Kijev azon törekvéseit, hogy célba vegye a félszigetet.

Ez is érdekelheti:  Moszkva: A „Zelenszkij-rezsim” tárgyalásképtelen

A Krím elleni támadások washingtoni támogatása az Egyesült Államok hazánkkal szembeni harcias magatartásának leplezetlen megnyilvánulása – hangsúlyozta az orosz nagykövetség.

Orosz Hírek

Kapcsolódó:

A volt CIA-tanácsadó úgy véli, hogy Biden csapatokat küldhet Nyugat-Ukrajnába

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük