KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A volt CIA-tanácsadó úgy véli, hogy Biden csapatokat küldhet Nyugat-Ukrajnába

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

James Rickards, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség volt tanácsadója a The Daily Reckoning című lapban megjelent cikkében annak a véleményének adott hangot, hogy Joe Biden amerikai elnök amerikai csapatokat küldhet Nyugat-Ukrajnába.

„Feltételezem, hogy a kétségbeesett Biden könnyen csapatokat küldhet Nyugat-Ukrajnába” – írja.

Szerinte egy ilyen helyzet gyorsan közvetlen háborúvá eszkalálódhat az Egyesült Államok és az Orosz Föderáció között.

Rickards azt írta, hogy a Biden-kormányzat az USA és a NATO számára egzisztenciális válsággá változtatta az ukrajnai helyzetet. Megjegyzi azonban, hogy Ukrajna soha nem volt létfontosságú amerikai érdek. Ugyanakkor úgy véli, hogy Oroszország a nyugati segítség ellenére is győzni fog az ukrajnai fegyveres konfliktusban, ami csak késlekedve is, de bekövetkezik.

Rickards úgy vélekedik, hogy Washington azért nem fogja abbahagyni a fegyveszállítást Kijevnek, mert Biden „fél az arcvesztéstől”, legközelebbi tanácsadói, köztük Victoria Nuland külügyminiszter-helyettes pedig irracionális gyűlöletet táplálnak Oroszországgal szemben.

Korábban Oroszország első állandó ENSZ-képviselő-helyettese, Dmitrij Poljanszkij azt mondta, hogy a Nyugat több mint 100 milliárd dollárt ölt bele már eddig ebbe a halálos kimenetelű háborúba.

(Szerk. megjegyzése: James Rickards teljes elemzése a Nemzeti InternetFigyelő fordításában ITT olvasható.)


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: AFP/Brendan Smialowski

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: