KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Itt van, mi várhat pontosan a Völner–Schadl párosra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A vádirat nem csak letöltendő börtönbüntetést, hanem egyéb joghátrányokat is tartalmaz.

Pénteken elkezdődött a Völner–Schadl-ügy a Fővárosi Törvényszéken, amelyen sor kerül az előkészítő ülésre, amikor a bíróság ismerteti a vádirat tartalmát, vagyis azt, hogy a nyomozást követően az ügyészség milyen bűncselekménnyel vádolja a vádlottakat.

Az ülésen a vádlottaknak lehetőségük van a váddal egyezően elismerni a bűnösségüket. Ha ezt valamelyikük megteszi, akkor azzal lemond a tárgyaláshoz való jogáról és tárgyalás nélkül kapja meg az ítéletét – számol be a Mandiner.

Hét végrehajtót vádolnak azzal, hogy tudatosan részt vettek a korrupcióban, közülük ketten már 2021 végén beismerő vallomást tettek.

Völner Pált 2015-ben nevezték ki államtitkárnak, majd 2019-től miniszteri biztosként felelt a Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokért. A vádiratban szereplő korrupt kinevezések a 2017-2019-es időszakra esnek.

Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar előzetesben levő elnökét vezetőszáron vezették a tárgyalóterembe. Schadl sebészi maszkban, sötét, mintás zakóban, hátrazselézett hajjal jelent meg a vádlottak padján, és megtiltotta, hogy fényképek készüljenek róla. Az öltönyt viselő Völner Pál korábbi államtitkár hozzájárult a fotózáshoz – számol be a 444.hu.

Mi várhat Völnerékre?

Ami – beismerés esetén – a volt államtitkár esetében maximum 8 év, a végrehajtó-vezér esetében 10 év szabadságvesztés.

A végső ítélet a beismerés enyhítő körülménye miatt valószínűleg kevesebb lenne, de ugyanúgy életbe lépnének a további joghátrányok, melyeket a 22 oldalas vádirat tartalmaz.

Ugyanis az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság Schadlt 200 millió, míg Völnert 25 millió forint pénzbüntetésre, továbbá mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra ítélje, és rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig.

Mandiner és 444.hu nyomán…

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: