KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország megváltoztatta a Kijevvel folytatott tárgyalások feltételeit

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalások, amennyiben újraindulnak, teljesen más feltételek mellett zajlanak majd -jelentette ki Jurij Ushakov, az orosz elnök asszisztense.

Ushakov szerint a Kreml sem Kijevet, sem a Nyugatot nem látja abban érdekeltnek, hogy újraindítsák a tárgyalásokat. Azonban, ha ez mégis megtörténne, akkor a korábbi megállapodások elvesztik relevanciájukat.

„Az isztambuli megállapodásokról szóló elvi megegyezés után (a tárgyalások) félbeszakadtak. Ezt követően az ukrán delegáció nem tartott és nem is tart velünk kapcsolatot. Tehát ha most újraindulnak a tárgyalások, teljesen mások lesznek a feltételek. Egyelőre nem látható sem Kijev, sem a nyugati államok érdeklődése ”

– mondta Ushakov egy tájékoztatón.

Mint emlékezetes, a tárgyalások Moszkva és Kijev között három nappal a katonai különleges művelet megkezdése után, február 27-én kezdődtek el. Oroszország és Ukrajna delegációja három tárgyalási fordulót tartott és online is konzultáltak. Vlagyimir Medinszkij, az orosz tárgyalócsoport vezetője május 22-én  jelentette be, hogy Kijev felhagy a tárgyalással. Kifejtette, hogy egy hónappal ezt megelőzően az orosz fél benyújtott egy szerződéstervezetet, amelyben már számos alapvető álláspontról egyeztettek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Oroszország és Észak-Korea kölcsönös segítségnyújtási megállapodást kötött

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük