KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország kitoloncolja a szíriai migránsokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az észak-oroszországi Murmanszki terület helyi bírósága elrendelte három szíriai migráns kitoloncolását, akik azzal a szándékkal léptek be az országba, hogy átjussanak az EU-ba – jelentette kedden az Interfax hírügynökség.

A szíriaiakat bűnösnek találták az oroszországi tartózkodásukra vonatkozó szabályok megsértésében – közölte a bíróság. A migránsokra 2000 rubel (22,80 dollár) pénzbírság és az Orosz Föderációból való kitoloncolás vár. Két indiai és egy iraki állampolgárra hasonló büntetést szabott ki a régió egy másik bírósága.

Tavaly novemberben több mint 400 migráns érkezett a Murmanszki területre Afrikából és a Közel-Keletről. A legkritikusabb helyzet akkor alakult ki, amikor 300-an gyűltek össze a szomszédos Finnországgal közös Sallai határátkelőnél, ami arra késztette a helyi orosz hatóságokat, hogy riadókészültségbe helyezzék a mentőszolgálatokat.

Moszkva és Helsinki viszonya rohamosan megromlott az ukrajnai konfliktus 2022 februári kirobbanása óta, ami miatt Finnország felrúgta több évtizedes semlegességét, és csatlakozott a NATO-hoz. Mivel Moszkvát azzal vádolta, hogy migránsválságot idézett elő a határain, Finnország november 18-tól fokozatosan lezárta az Oroszországgal közös határátkelőit, és a hónap végére megtiltott minden belépést.

Finnország keleti határának lezárását hétfőn február 11-ig meghosszabbították. Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerint minden olyan állítás, amely szerint Oroszország szerepet játszott volna az EU migrációs válságában, valótlan jelentéseken alapul. Több mint 330 ezer illegális bevándorló lépett be a blokkba 2023 januárja és októbere között – jelentette ki a múlt pénteki sajtótájékoztatón a Frontex, az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség statisztikáira hivatkozva. Eközben „az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) és a finn bevándorlási hivatalnak az adatai szerint novemberben valamivel több mint 800 ember lépett át Oroszországból az EU-ban” – zárta Zakharova.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: az Imatrai határátkelő Finnország és Oroszország között 2022. május 24-én © Getty Images / Sean Gallup/Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Magyaródy Szabolcs Stoltenbergnek írt nyílt levele a Nyugat magyarok elleni gyűlöletéről

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük