KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kuleba: Ha elfogy a nyugati támogatás, akkor lapátokkal fogunk harcolni

Nagyon nagy baj lehet az ukrán rezsim háza-táján, ha már a külügyminiszter is ilyen kijelentést tesz, miközben a saját népük elől igyekeznek minden valós információt elzárni, az emberek bujkálnak, vagy megszöknek az országból, a fonton harcszolgálatot teljesítők azt a pillanatot keresik, amikor megadhatják magukat, a katonák átlagéletkora pedig meghaladja a 40 évet. Kuleba mártírjátéka a szokásos forgatókönyv alapján történik rendre. Azt a kérdést azonban nem tette föl magának, hogy vajon kik fogják majd meg a lapátnyelet?

„Az ukrán katonák lapátokkal fognak harcolni, ha a nyugati országok leállítják Kijev fegyverellátását” – mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az ABC amerikai televíziónak adott interjújában – számol be a Mandiner.

Az ukrán külügyminiszter kíméletlen őszinteséggel számolt be hazája jelenlegi helyzetéről. „Átkozottul komolyan mondom, hogy ha elfogynak a (nyugati országok) fegyverei, akkor mi lapátokkal fogunk harcolni” – jelentette ki. Dmitro Kuleba ezzel az egyetlen mondattal rávilágított arra, hogy mit jelent majd az, ha az Egyesült Államok teljesen megszünteti a háborús eszközök szállítását Ukrajnába.

A TASZSZ a hír ismertetése kapcsán arról is írt, hogy John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációért felelős koordinátora azt mondta, hogy

az Egyesült Államok azért állította le a fegyverek és katonai felszerelések szállítását Ukrajnának, mert az ilyen programokra nem állnak rendelkezésre költségvetési források.

Mandiner; Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter egy sajtótájékoztatón Kijevben, 2023. október 16-án. © THOMAS PETER / POOL / AFP

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük