KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Óriási az infláció Törökországban

73,5 százalékra emelkedett az infláció Törökországban

Májusban 24 éves csúcsot ért el a török ​​infláció az egekbe szökő élelmiszer- és energiaárak miatt. A pénteki hivatalos adatok szerint a fogyasztói árak éves összevetésben 73,5%-kal nőttek májusban, szemben az áprilisi 70%-kal.

A legutóbbi adat meghaladta a 2002-ben elért 73,2%-os csúcsot, és 1998 októbere óta a legmagasabb, amikor is elérte a 76,6%-ot.

A statisztikák szerint a szállítási és élelmiszerköltségek 108%-kal, illetve 92%-kal emelkedtek a tavalyi évhez képest.

Az országban az infláció az elmúlt öt év nagy részében kétszámjegyű volt, mivel a török ​​hatóságok a gazdasági növekedést és az exportot helyezték előtérbe. Eközben a jegybank ellentmondásos monetáris lazítási politikája a megemelkedett infláció ellenére a nemzeti valuta, a líra történelmi zuhanását eredményezte, amely a feltörekvő piacokon évek óta a legrosszabbul teljesít.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük