A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor: Ukrajna egy része ősi magyar föld, ahol őshonos közösség a magyarság egy része

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor péntek reggel rádióinterjút adott a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában, miután csütörtökön beszédet tartott a CPAC-konferencia megnyitóján.

 „Mi lenne egyáltalán a győzelem Ukrajnában?” – tette fel a kérdést a műsorvezető a miniszterelnöknek. Orbán Viktor a válaszában kifejtette, hogy már a háború elején látszott, hogy ennek a háborúnak csak vesztesei lesznek.

Kifejtette, hogy Oroszország beleütközik egy falba, mivel a NATO fegyverrel és pénzzel látja el Ukrajnát. Másrészt, Oroszország 140 milliós ország, és a világ egyik legnagyobb atomfegyver arzenálja náluk van. „Nekem nincs olyan élénk fantáziám, hogy elképzeljem azt, hogy valaki egy atomhatalmat képes legyőzni” – tette hozzá. Kiemelte, hogy Ukrajnában óriási a pusztítás, rengeteg áldozata van a háborúnak. Leszögezte emellett, hogy a kormány követi az eseményeket, számon tartják a kárpátaljai magyar áldozatokat, azokat akiket besoroztak.

Az amerikai plakátkampányról

A miniszterelnök megemlítette az Amerika által finanszírozott plakátkampányt, amelyet háborúpártinak nevezett. Leszögezte a miniszterelnök, hogy még az ilyen plakátkampányok ellenére sem fogunk belesodródni a konfliktusba.

Profitálás a háborúból

Orbán Viktor elmondta, hogy vannak, akik a háborúból óriási profithoz jutottak, állítása szerint rengeteg üzleti érdek kapcsolódik ide. Soros György is mindig arról álmodozott, hogy hozzájut Oroszország természeti erőforrásaihoz, és ez már az 1990-es években is így volt – idézte fel. A kormányfő

A Szentatya látogatásáról

A kormányfő kifejtette, hogy nem emlékszik ilyen jó kedvű három napra az elmúlt harminc évből, mint amikor Ferenc pápa Magyarországra látogatott. Elmondta, hogy ide jött a pápa és csupa jó dolgok történtek, ezt mondta mindenki, felekezeti hozzátartozás nélkül,

az összes magyar belföldi vita, támadás, rosszindulat zárójelbe került, elvesztette a jelentőségét a látogatás során. 

Mint fogalmazott, úgy érzi, a Vatikán elszánta magát, s mozgósítani fogja az erejét, a kapcsolatait és megpróbál gátat szabni a vérontásnak. Ehhez össze kell gyűjteni azokat az országokat, akik békét akarnak. Magyarország is ezek közé tartozik. Magyarországon kívül alig van valaki a kormányfő szerint, aki nyíltan ki mer állni a békéért. „Ebben számíthatnak ránk” – húzta alá a miniszterelnök.

Ukrajnáról

Orbán Viktor kifejtette, hogy Magyarországnak önérdeke, hogy sikeres legyen Ukrajna. Ahogy fogalmazott, a békében leginkább mi vagyunk érdekeltek, mert Ukrajna a szomszédunk, így Magyarország vonzerejét is csökkenti, ha háború van a szomszédban.

Másodsorban Ukrajna egy része ősi magyar föld, ahol őshonos közösség a magyarság egy része

– szögezte le. Hozzátette, mi magyarok legalább kétszeresen is motiváltak vagyunk abban, hogy béke legyen Ukrajnában.

Ha a közép-európaiak összefognak, el tudjuk érni a céljainkat

Beszélt az ukrán gabonaimport kérdéséről is a kormányfő. Mint mondta, tanulságos eset. Tudhattuk volna, hogy ez lesz a vége, de mivel mi segíteni akartunk, így engedtünk. Bár rengeteg ügyben átvert minket a bizottság, mégis elhitük, hogy Afrikába kerül az éhezőkhöz a gabona.

Ezzel szemben a spekulánsokhoz került a gabona,

akik leverték az árakat és tönkre tettét a közép-európai gabonapiacot.

Ha a lengyelek nem indítják el a bizottság elleni felkelést, akkor most is még a gazdák tönkretétele menne. Elmondta, hogy a lengyelek Közép-Európa élére álltak, s kiharcolták, hogy ezt szüntessék meg. Ha a közép-európaiak összefognak, akkor el tudjuk érni a céljainkat.

A rezsicsökkentésről

Orbán Viktor leszögezte, hogy Brüsszelben nem fogják figyelembe venni a magyarok érdekét, azért ki kell állni. Kifejtette, a háború gazdasági következményei egyfajta önálló tudományággá vált.

Óvatosan kell az ukrán uniós tagsággal bánni, mert az nem segítség, ha közben tönkreteszük magunkat

– jegyezte meg. Elmondta, hogy a háború előtt Magyarország 7 milliárd eurót fizetett az energiáért, míg tavaly már 17 milliárd eurót kellett. A kormány még mindig képes a rezsicsökkentett árak fenntartására, így az átlagfogyasztásig rezsivédett sávban vannak a magyar családok.

Felhívta a miniszterelnök a figyelmet arra is, hogy a kis- és középvállalkozások körében is jelentősen csökkentek a rezsiköltségek. Emellett a vármegye-bérletekkel is sokat tudnak spórolni az emberek, valamint hozzátette, miközben a háborús költségvetést kell fenntartani, mégis próbálják a családvédelmi kedvezményeket fenntartani.

Tartani kell attól, hogy a fűtési szezon közeledtével nőni fog az energiaár, és egyáltalán nem biztos, hogy Európában lesz elég gáz

– jegyezte meg.

A nemzetek eltörléséről

A miniszterelnök elárulta, hogy ma vagy holnap hozzák nyilvánosságra azt a kezdeményezést, miszerint a jövőben az uniós tagállamoknak ne legyen önálló külpolitikája. Mint mondta, a németek is ott állnak e terv mögött, Magyarországnak pedig megszűnne a külpolitikai mozgástere, ha ezt elfogadnák.

A kezdeményezés értelmében egyhangú döntés helyett elég lenne csak többségi döntés, nem lenne lehetőség tagállami vétóra.

Orbán erre megjegyezte, hogy a nemzeteket kéne inkább megerősíteni, amiket a globalista erők, pénzügyi erők, bürokraták és spekulánsok meg akarnak szüntetni.

Mandiner

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: