KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor: Magyarország nem tudja támogatni az Európai Bizottság elnöke mandátumának meghosszabbítását

Magyarország nem tudja támogatni az Európai Bizottság elnökasszonya mandátumának meghosszabbítását, mert a jogállamiság eszközét, ami egy fontos európai érték, pártalapon és politikai alapon használta, és használja Magyarországgal szemben – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben.

Orbán Viktor a kétnapos EU-csúcsra érkezve közölte: az Európai Néppárt (EPP), a szocialisták és a liberálisok koalíciót hoztak létre az európai uniós intézmények következő vezetőinek kinevezéséről, ami – szavai szerint – a hazugság és becsapásnak a pártkoalíciója.

A megállapodást pártalapon hozták létre, nem programok, nem az eddigi teljesítmény, nem a jövendőbeli tervek alapján. Egy kifejezetten hatalmi osztozkodás valósult meg – hangsúlyozta. „Nincs semmi okunk arra, hogy mi ezt a hatalommal való visszaélést támogassuk” – tette hozzá a kormányfő.

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő érkezik az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójára a kétnapos tanácskozás első napján, 2024. június 27-én. Fotó: Fischer Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük