KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor: „Magyarország a magyaroké, a magyar munkahelyek a magyaroké”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A migrációról, a nemzeti konzultációról, Ukrajnáról és a magyar gazdaság helyzetéről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A nemzeti konzultációról Orbán Viktor elmondta, azzal egység jöhet létre. Az Európai Unióról kiemelte, hogy azt a béke és a jólét miatt hozták létre, azonban ezek ma nem teljesülnek. Véleménye szerint az a vezetés, ami ma Brüsszelben van, egy globalista elit megbízását teljesíti. Leszögezte, hogy az emberek nem akarnak háborút, továbbá rögzítette, hogy változást kell elérni Brüsszelben.

– Ez egy olyan jelentés, ami felrajzol egy félelemteli horizontot és megerősít bennünket abban, hogy azt kell tennünk, amit eddig tettünk. A migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár. A migránsok egyre agresszívebbek és egyre durvább eszközökkel próbálnak átjutni a határkerítésen – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

A miniszterelnök hozzátette:

ha egyszer beengedjük a migránsokat, akkor többet nem lehet őket kitenni.

 Mint mondta, nem érti, hogy a baloldal miért támogatja a migrációt, majd jelezte, hogy a migráció ügyében nemzeti egységre lenne szükség.

Toleranciát szeretnénk

Orbán Viktor úgy fogalmazott: – Hálát adok a Jóistennek, hogy nem arról kell gondolkodnom, mit kell tenni egy olyan országban, ahol már ott él a lakosság 10-20 százalékát kitevő bevándorlóközösség. Mert nem biztos, hogy tudnám a választ. Nekünk azért kell hálát adnunk, mert helyén volt az eszünk amikor kellett – jelentette ki. Mint mondta, amikor egész Európa a befogadás mellett érvelt, nekünk akkor kellett, hogy a szívünk és az eszünk a helyünk legyen.

„És ott is volt” – szögezte le. Mint mondta, nekünk a dolgunk, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, mint a nyugatiak. –  Nekünk van egy toleranciaajánlatunk. Nem akarjuk megmondani hogy ők hogyan csinálják, de azt sem szeretnénk, hogy ők mondják meg mi hogyan csináljuk. Toleranciát szeretnénk – mondta.  Mint kifejtette,

 A miniszterelnök szerint az előttünk álló hónapoknak, és az uniós választásoknak is ez lesz a tétje.

„Ha a nemzeti konzultációnál megkapjuk a megerősítést, akkor a magyar kormány ki fog tartani”

– fogalmazott.

Új idegenrendészeti törvény

A miniszterelnök szót ejtett arról is, hogy a magyar jogszabályokat folyamatosan meg kell vizsgálni, mert erősödik a migrációs nyomás. Jelezte, hogy ilyenkor idegenrendészeti szigorításra van szükség.

– Magyarország a magyaroké, a munkahelyek a magyarokat illetik meg, a szabályokat a magyaroknak kell megalkotnia

– rögzítette a kormányfő. Majd közölte, hogy

emiatt nyújtanak majd be új idegenrendészeti törvényt a parlamentnek.

Nemzeti konzultáció

A nemzeti konzultációról Orbán Viktor elmondta, hogy azzal egység jöhet létre. Az Európai Unióról kiemelte, hogy azt a béke és a jólét miatt hozták létre, azonban ezek ma nem teljesülnek. – Az a vezetés, ami ma Brüsszelben van, egy globalista elit megbízását teljesíti – húzta alá. Leszögezte, hogy az emberek nem akarnak háborút, továbbá rögzítette, hogy változást kell elérni Brüsszelben.

Orosz-ukrán helyzet

A miniszterelnök szerint, amit a volt német kancellár mondott, az a diplomácia világában közismert tény. – Nem láttam, hogy megerősítette volna ezt a hivatalban levő német vezetés. Mi is úgy tudjuk, mindenfajta jelentésekből, hírszerzési forrásokból, hogy

Isztambulban lényegében megvolt az oroszok és az ukránok között a megegyezés, amelyet az ukránok amerikai utasításra nem írtak alá.

Majd a történészek ezt felderítik egyszer – tájékoztatott a miniszterelnök, akit Gerhard Schröder volt német kancellár nyilatkozatáról kérdeztek. Orbán Viktor elmondta: az biztos, hogy volt egy európai terv az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban, mégpedig az, hogy a konfliktust izolálni kell, ez volt a minszki megállapodás. Mint mondta,

az amerikaiak beléptek ebbe a játszmába, s azóta egyre inkább globalizálódik a konfliktus. 

A miniszterelnök szerint

 – Humanitárius vonalon szívesen segítünk, de az, hogy mi támogassuk Ukrajnát fegyverekkel, az Magyarország számára a gazdasági csőddel egyenlő következményekkel járna– jelentette ki.

Orbán Viktor elmondta: a következő hónapok nehezek lesznek a magyar politika számára. Itt vannak azok a nehéz kérdések, amelyeket ki kell védeni. A miniszterelnök szerint Ukrajna nem áll készen arra, hogy az uniós tagság ambíciójával tárgyalni tudjon. Mint mondta, az is komoly dilemma, hogy az unió több milliárd euróval tartozik hazánknak, ezt ide kell adniuk. Szerinte ezt nem kapcsolhatjuk össze az ukránok ügyével. Ezt követően jönnek a gazdasági kérdések.

A jövő év a gazdasági növekedés éve lesz

A kormányfő kiemelte, hogy 2023-ra három dolgot vállaltak: megvédik a nyugdíjakat, a munkahelyeket és egyszámjegyűre csökkentik az inflációt. A 2024-es célok kapcsán a gazdasági növekedés visszaépítését emelte ki.

– Vannak olyan javaslatok, amelyek tönkreteszik a magyar családok életét. Ezek arról szólnak, hogy szüntessük meg az extraprofitadót, a rezsicsökkentést, valamint a kamatstopot – jelezte a brüsszeli javaslatok kapcsán Orbán Viktor. Mint mondta, ebben ellent kell állnunk.

Orbán Viktor miniszterelnök fél nyolctól a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának adott interjút, amiben beszámolt a legfrissebb kormányzati döntésekről.

Magyar Nemzet

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük