KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Orbán Viktor ma európai vezetőkkel tekinti át a kialakult háborús helyzetet Brüsszelben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A kormány mindent megtesz, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát – mondta Orbán Viktor a Védelmi Tanács vasárnap esti ülése után. A miniszterelnök utasítást adott a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják. Orbán Viktor kedden Brüsszelben európai vezetőkkel tekinti át a kialakult háborús helyzetet.

Magyarország elítéli az Izrael ellen indított iráni támadást,

amely azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-Keletet ez pedig súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is – ezt mondta Orbán Viktor a közösségi oldalára felöltött videóban.

A miniszterelnök kijelentette: a védelmi tanács ülésén számot vetettek a konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeivel.

„Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő szólt arról is, hogy kedden Brüsszelbe utazik, ahol az európai vezetőkkel áttekintik a kialakult háborús helyzetet.

A védelmi tanács ülésén részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki szintén közösségi oldalán számolt be az általa megtett lépésekről. Azt írta, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel és az Egyesült Arab Emirátusok külügyminiszterével is telefonon beszélt, és áttekintették a kialakult helyzetet.

Szijjártó Péter hozzátette: Magyarország reményei szerint továbbra is esély van arra, hogy

a helyzet széleskörű eszkalációját el lehet kerülni.

Ez azonban csak akkor lesz lehetséges, ha a világpolitika minden jelentős szereplője felelősségteljesen viselkedik a következő időszakban. A beszélgetések alapján Szijjártó Péter úgy látja: nemcsak mi magyarok vagyunk érdekeltek abban, hogy meg lehessen előzni a közel-keleti konfliktus tovább terjedését.

Magyarország a jelenlegi helyzetben nem tehet mást, mint amikről a miniszterelnök által összehívott védelmi ülésén szó esett – erről beszélt Somkuti Bálint, a Mathias Corvinus Collegium kutatója az M1-en.

Ez is érdekelheti:  Mit üzen a Fico elleni merénylet az antiglobalisták számára?

Somkuti Bálint hangsúlyozta: az Egyesült Államok érdekei az ellen szólnak, hogy kirobbanjon ez a regionális háború, mert beláthatatlan következményei lennének az olajárra, az pedig az amerikai elnökválasztásra. Hozzátette:

Washingtonnak így az az érdeke, hogy a helyzet diplomáciai úton rendeződjön.

M1, hirado.hu

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök / Fotó: AP Photo / Markus Schreiber

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük