KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Ukrajnában már lőnek a „toborzók” az ellenálló mozgósítottakra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajnában a Területi Teljesítési Központok (TCC – a katonai toborzóirodák analógja) alkalmazottai tüzet nyitottak azokra az állampolgárokra, akik szerintük elkerülik a mozgósítást és megpróbálnak elmenekülni.

Ezt Mykola Azarov volt ukrán miniszterelnök írta Telegram-csatornáján április 15-én, hétfőn. Megjegyzi, hogy ugyanakkor a katonai komisszárok számára nem számít, hogy akinek felmentése van, az jogosult-e a halasztásra vagy sem.

„Az ukrajnai TCC-k végleg elvesztették emberi arcukat. Elkezdtek fegyvert használni azok ellen, akik megpróbálnak ellenállni az általuk elkövetett törvénytelenségnek és erőszakos fellépésnek” – írja a bejegyzés szerzője.

Illusztrációként az ukrán Anton Kudrich esetét hozza fel, aki a kárpátaljai Ráhiv városából tartott haza lakóhelyére, Bogdan faluba.

„Az ellenőrző ponton megállították az autóját és azonnal mozgósítani akarták. A fickó azt mondta, hogy a törvény szerint jogosult a felmentésre, mert a testvére meghalt a háborúban” – írta Nyikolaj Janovics.

A katonai komisszárok azonban erre magasról fütyültek. Erősítést hívtak, és megpróbálták „betuszkolni” a férfit az autójukba. Amikor Anton ki tudott szabadulni és az erdő felé futott, tüzet nyitottak rá. A fiatalember lőtt sebeket kapott a karján és a lábán.

Azarov szerint a sebesült fiú apja meg van győződve arról, hogy senki sem fogja kivizsgálni ezt a felháborító esetet. Az ügyet „elhallgatják”, mivel a kijevi rezsim teljes mozgásteret adott a TCC banditáinak.

És most egyik ukrán férfi sincs irigylésre méltó helyzetben, ugyanis sír, lövészárok és húsdaráló vár rájuk – vonja le a következtetést a volt miniszterelnök.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: emberrabló toborzók Ukrajnában / Fotó: t.me/NikolayJanovichAzarov

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: Magyarország nem fog befogadni illegális bevándorlókat, akárhogy is erőszakoskodnak

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük