KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: A felnőttek dolga, hogy megvédjék a gyerekeket (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor miniszterelnök Török Zsolt vendége volt a  Kossuth Rádió, „Jó reggelt Magyarország” című műsorában, amiben több rendkívül aktuális témát érintettek, tekintettel arra, hogy éppen ma egy éve annak, hogy Oroszország megindította hadseregét Ukrajna ellen.

A miniszterelnök rámutatott, hogy fegyverkezés terén a Nyugat és a NATO nagyon jelentős előnyben van az oroszokkal szemben. Leszögezte, hogy a NATO az egy védelmi szövetség, ezért is problémás Ukrajna esetleges tagsága, mert ott háború van, és háborús országot nem lehet felvenni. Leszögezte, a NATO-nak az alapszerződés szerint nincs támadó feladata.

Megjegyezte, ezt a háborút egyik fél se tudja megnyerni, Oroszország nem tud nyerni, a Nyugat meg nem tud megverni egy atomhatalmat. Csak az áldozatok száma fog folyamatosan nőni, eddig is több mint százezer ember halt meg. Orbán Viktor szerint a józan álláspont a tűzszünet, de a béke megteremtése ennél hosszabb időt igényel.

Orbán Viktor a svéd és finn NATO-csatlakozásról elmondta, hogy becsület szempontjából is helyes a két ország felvétele, ezért kérte meg a Fidesz-frakciót, hogy támogassák a bővítést. Hozzátette, a képviselők nem túl lelkesek ebben az ügyben, mivel Finnország esetében lenne akkor egy hosszú közös határ Oroszországgal. Míg mások azt mondják, hogy a finnek és a svédek nyilvánvaló hazugságokat terjesztenek Magyarországról, és erről érdemes beszélni, hogy ez mégis, hogy van – jegyezte meg.

Természetesen még több más témát is érintettek a beszélgetésben, így a gyermekvédelem rendkívül fontos kérdését is, mellyel kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta, fel kell tenni a kérdést, hol voltak az iskolai vezetők és az állami vezetők. A miniszterelnök kijelentette, hogy nagyon világos választ akar kapni ezekre a kérdésekre, éppen ezért, ma találkozik a belügyminiszterrel, ugyanis van teendője ebben az ügyben.

A teljes interjút itt tekinthetik meg:

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: