KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán újabb engedménye: Svédország NATO-tagsága

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarország miniszterelnöke újabb engedményt tett a háborúpárti politikának: bejelentette, hogy a parlament meg fogja szavazni Svédország csatlakozását a NATO-hoz – jelentette a Magyar Békekör tudósítója vasárnap.

Orbán Viktor az Európai Unió február 1-i brüsszeli csúcsértekezletén visszavonta vétóját, és megszavazta, hogy Ukrajnának adjanak 50 milliárd eurót, gyorsítsák meg rakéták, tüzérségi lövedékek, lőszerek átadását az ukrán fegyveres erőknek, és fokozzák az európai hadiipari termelést. Orbán aláírta az EU zárónyilatkozatát is, amely szerint Ukrajnát addig fogják támogatni, amíg csak kell.

Ez is érdekelheti:  Évértékelő - Orbán Viktor: Brüsszelből egyre csak a baj zúdul be hozzánk

Szombaton mondott budapesti évértékelő beszédében Orbán Viktor azzal igyekezett ellensúlyozni a háborúpárti politikának tett engedményeit, hogy közölte: nem engedi meg, hogy Magyarországot belerántsák a háborúba.

Szakértők szerint a magyar miniszterelnök békés szándékát nem támasztják alá a háborúpártiaknak tett engedményei. Kijev anyagi és katonai támogatása, valamint Svédország NATO tagsága a háború folytatásának kedvez az áhított politikai rendezéssel szemben.

Ez is érdekelheti:  Ezt írta a külföldi sajtó Orbán évértékelőjéről

Svédország integrálása a NATO-ba arra utal, hogy a nyugati szövetség folytatni akarja terjeszkedését Keletre. A magyar kormány hozzájárulása a NATO expanziójához azt jelenti, hogy elutasítja Oroszország 2021. december 15-én előterjesztett biztonsági követeléseinek teljesítését, köztük azt, hogy a NATO hagyjon fel keleti terjeszkedésével.

Orbán Viktor kormánya ezzel magáévá tette a NATO politikáját, miszerint a biztonság nem oszthatatlan, a katonai tömb biztonságának Oroszország kárára történő érvényesítése pedig megengedett.

Mivel Moszkva ennek az ellenkezőjét képviseli, nevezetesen a biztonság oszthatatlanságát, s hogy senki sem érvényesítheti saját biztonságát mások rovására, a magyar kormány döntése a szembenállás erősítésével ér fel, nemzeti szuverenitásunkat pedig gyengíti – értékelte a Magyar Békekör tudósítója.

 

Budapest, 2024. február 18. vasárnap (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök évértékelõ beszédét tartja a Várkert Bazárban 2024. február 17-én / MTI/Koszticsák Szilárd

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Orbán újabb engedménye: Svédország NATO-tagsága

  1. Az összefagyott svéd fütyi szopogatása NEM Magyarország érdeke.
    Az pedig hogy a búvalbaszott hülye svéd kormány ismételten villázza Magyarországot elég ok arra hogy Mo ne szavazza meg a belépésüket a NATO-kakiba.
    Ha – csupán a tengeri határ meghosszabbodik 3200 kilométerrel -ki fizeti annak költségeit?
    Abdul, Hamed meg Musztafa, az újsvédek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük