KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán: Az orosz–ukrán háborúban is a magyarok oldalán állunk

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A miniszterelnök karácsonyi interjút adott, melyben a háborúról, Ukrajna esélyeiről, az EP-t megrázó korrupciós botrányról és Manfred Weber elképesztő kijelentéseiről is beszélt. A Mandiner összefoglalója:

Orbán Viktor ünnepi interjút adott a Magyar Nemzetnek, karácsony alkalmából. A miniszterelnök megerősítette, amit a nemzetközi sajtótájékoztatóján is leszögezett, hogy „a rendszerváltozás óta a legveszélyesebb év volt 2022”.

 

Ez fenyegeti hazánkat most

A kormányfő az interjú során aláhúzta: az fenyeget most minket, hogy belesodródunk a háborúba. Mint fogalmazott, senkinek ne legyen kétsége,

ha a baloldal nyert volna áprilisban, már nyakig benne lennénk a háborúban.

Kifejtette, csak Magyarország nem sodródott bele a háborúba, mégpedig azért, mert ez volt a magyar emberek akarata tavasszal. A miniszterelnök úgy fogalmazott a háborús infláció kapcsán, hogy „ha most egy karácsonyi angyal úgy döntene, hogy eltörli az energiaszankciókat, akkor egy pillanat alatt leesnének az energiaárak, velük együtt az infláció, és Magyarország nem másfél százalék növekedést tervezhetne jövőre, hanem akár öt százalékot is”.

 

„Ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz”

A kormányfő az orosz-ukrán háború kapcsán rámutatott arra is, hogy Ukrajna csak addig tud harcolni Oroszországgal szemben, amíg az Egyesült Államok támogatja pénzzel és fegyverrel. Leszögezte: ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz.

Orbán Viktor Ukrajna szuverenitásával kapcsolatban megjegyezte, nekik kell dönteni arról, hogy „mikor és miért harcolnak”, nekünk csak abba van beleszólásunk, hogy milyen mértékben támogatjuk őket. Mint fogalmazott, „Magyarország úgy döntött, hogy miután ez a háború nem a mi háborúnk, […] Ukrajnának humanitárius segítséget nyújtunk”.

Mi magyarpártiak vagyunk”

– húzta alá a kormányfő arra a kijelentésre reagálva, hogy hazánkat oroszpártiként könyvelték el az unióban. Mint mondta, „mi a történelem magyar oldalán állunk”. A kormányfő szerint érdekünk a szuverén Ukrajna fenntartása, és érdekünk, hogy Oroszország ne jelentsen biztonsági fenyegetést Európára.

Ez is érdekelheti:  Megütött egy embert, botrányosan viselkedett Magyar Péter

 

„Az inflációt 2023 végére letörjük egy számjegyűre”

A kormányfő a gazdaság kapcsán megjegyezte, „világos tervünk van a helyzet kezelésére”. Mint fogalmazott, „az inflációt 2023 végére letörjük egy számjegyűre”. Matolcsy György éles beszédével kapcsolatban elmondta, valóban szokatlan egy ilyen beszéd, viszont szerinte ez csak azt mutatja, hogy a jegybank elnöke nehéz helyzetben van. Mint kifejtette, a törvény a jegybankelnökhöz rendelte az infláció kezelésének a feladatát, miközben a jegybank olyan megoldást választott, ami kamatemeléssel és

ezáltal azzal járt, hogy a vállalkozói világ már nem tud ezen a szinten létezni.

A miniszterelnök megjegyezte, „az én helyzetem sem könnyű, de Matolcsy Györgyé még nehezebb. És ha ilyenkor az ember a nyilvánosság előtt unortodox viselkedésmódot választ, azt is meg lehet érteni”.

 

A családtámogatás bővül

Orbán Viktor kifejtette, hogy az otthonteremtési támogatásokat illetően lesznek változások, célzottabbá akarják tenni a rendszert. Elmondta, hogy a családtámogatás bővülni fog. Mint fogalmazott,

felmenő rendszerben bővítik a családtámogatás rendszerét,

mivel az eddigi 25 évesek SZJA-mentessége után, most bevezette a kormány az anyák harminc éves koráig való jövedelemadó kedvezményt.

 

A brüsszeli megállapodásról

A miniszterelnök megosztotta gondolatait a brüsszeli megállapodásról is. Mint fogalmazott, tettünk egy lépést előre, most ott tartunk, hogy az a pénz, ami a miénk, tényleg jár nekünk.

Kifejtette, hogy

Brüsszel pénzvisszatartása bár fegyver, „de nem kard, csak bicska”.

A kohéziós pénzekből évente nettó másfél milliárd euró érkezik, ami hatszázmilliárd forint, összehasonlítva a magyar gazdaság teljesítményével, ami 68 ezermilliárd forint volt ebben az évben. Mint fogalmazott, érti, hogy érdeklődést vált ki, hogy mi lesz ezzel az egyszázaléknyi pénzzel, „de engem elsősorban a másik 99 százaléknyi érdekel”.

A Covid-válság kapcsán létrehozott pénzügyi alapról úgy nyilatkozott, „ha van a tisztességtelenségnek minősített esete, akkor ez kétségkívül az: fölveszünk közösen hitelt, Magyarország vállalja az ezzel járó kötelezettségeket, majd a magyargyűlölő brüsszeli bürokraták az ebből nekünk járó pénzt nem adják ide”.

Ez is érdekelheti:  Szervkereskedelemmel kapcsolatos botrány tört ki Ukrajnában

 

Az Európai Parlament korrupciós botrányáról

A miniszterelnök szerint, „bizony van, hogy a hóhért akasztják”. Mint mondta, a brüsszeli bürokraták úgy érzik, hogy ők a törvények felett állnak. Megjegyezte, hogy ha valaki Soros György támogatottjainak titkos listáján szerepel, akkor nincsenek is olyan messze a készpénzzel teli bőröndök.

A magyar parlament azt javasolta, hogy az EP-t a jelenlegi formájában meg kéne szüntetni,

hogy inkább a nemzeti parlamentekből delegált képviselőkből álljon.

Kifejtette, hogy a brüsszeli hungarofóbia a sikerességünkkel egyenes arányban növekszik. Mint mondta, az a baj gyökere, hogy a nyugatiaknak és a magyaroknak is már elképzelésük van a jövőről és a saját életükről. „Mi nem akarunk bevándorlóországgá válni, nem akarjuk beengedni a genderaktivistákat az iskolákba, nem akarjuk az élet normális családi kereteit felszámolni, és nem akarunk se háborút, se szankciókat, hanem fenn akarjuk tartani a kapcsolatainkat a világ nem nyugati felével is.”

 

A dollárbaloldalról

Orbán Viktor kifejtette, hogy jó, ha szembenézünk a valósággal: itt nem egy stikli történt. Mint mondta, a baloldali pártok tette nem olyan volt, mintha doppingoltak volna egy választási versenyfutásban. Leszögezte, hogy

eladták az országot.

Kifejtette, a tét az volt, hogy sikerül-e létrehozni az Európai Egyesült Államokat, amiben viszont Magyarország nem fog részt venni, mert az a történelmünk végét jelentené. „Akik ezt a pénzt elfogadták, azok erre a sorsra szánták Magyarországot” – szögezte le.

 

A pedagógus demonstrációról

A kormányfő kijelentette, a pedagógusok oldalán áll. Mint mondta, valóban keveset keresnek, a magyar gazdaság mostani erejéből arra futja, hogy tavaly, idén és jövőre is tízszázalékos emelést tudnak kapni. Mint mondta, az uniós pénzektől függ minden: ha megkapjuk a pénzeinket, akkor három év alatt nagyobb bérnövekedést is el tudunk érni, ha nem, akkor ahhoz hat évre lesz szükség.

Leszögezte,

Magyarországon a tiltakozásnak vannak törvényes formái”,

amivel kapcsolatban kijelentette, ne lépjék át a pedagógusok a törvény határait, mert akkor az állam vezetőinek nem lesz más lehetőségük, mint a vonatkozó jogszabályok alkalmazása.

Ez is érdekelheti:  Ugyanaz történt tegnap a focipályán, mint ami az EP-ben szokott - kellett a bírói segítség a németeknek

 

„Szegény Weber kolléga súlyos eset”

Manfred Weber azon kijelentéséről, mely szerint Orbán Viktor felelős az Európába irányuló migrációért, így nyilatkozott: „ez hungarofóbia, annak is a gyűlöletté torzult változata”. Kifejtette, hogy Weber súlyos eset. Szerinte majd tavasszal kell figyelnünk nagyon, amikor a németek majd milliónyi migránsnak adnak állampolgárságot.

Mert a következő állomás ez. Először migráns, aztán menekült, aztán letelepedett, és utána állampolgár”

– figyelmeztetett.

 

Üzent a magyaroknak is

Karácsony alkalmából a miniszterelnök üzent a magyaroknak is. Mint mondta, a kormány és ő nem csak helytállni próbál, de példát is akarnak adni. Szerinte a válságkezelésben kulcsfontosságú, hogy a céljainkat ne adjuk fel, „a magyar emberekkel közösen elért vívmányok ne menjenek veszendőbe”. Mindenkinek azt kívánta, hogy amikor feltérképezi a jövő évet és újragondolja a személyes és családi életének lehetőségeit, akkor úgy tudjon dönteni, hogy ne kelljen feladnia a terveit és céljait.

Mert Magyarország és minden magyar át fogja vészelni ezt a válságot, és megint emelkedő pályára állunk. Együtt.”

 

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (fb)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük