KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nyílt levél Scholznak: Fejezze be az ukránoknak történő fegyverszállítást

Német közéleti személyiségek levélben sürgették Scholzot, hogy hagyjon fel az Ukrajnába történő fegyverszállítással.

Német közéleti személyiségek nyílt levélben fordultak Olaf Scholz kancellárhoz, amelyben az Ukrajnába irányuló fegyverszállítás leállítását kérik, mivel azok elnyújtják a konfliktust, és nem segítik a békés diplomáciai rendezést – számolt be a Berliner Zeitung című lap .

A felhívást 18 személy írta alá, köztük professzorok, zenészek, publicisták, mint Antje Vollmer, a Bundestag volt alelnöke és Hans-Christoph von Sponec, aki korábban az ENSZ főtitkár-helyettese volt.

A levél írói többek között arra hívják fel a figyelmet, hogy Németország az Ukrajnába irányuló fegyverszállítással lényegében részesévé vált az orosz-ukrán konfliktusnak és felszólították a német kormányt, hogy azonnal fejezze be a fegyverszállításokat és szorgalmazza a kijevi kormánynál az azonnali tűzszüneti tárgyalások megindítását a politikai rendezés érdekében, ezzel esélyt adva a donbaszi köztársaságok jövőbeni státuszáról szóló népszavazások előkészítésére.

A levélírók azt is megfogalmazzák, a NATO-tól érkező fegyverek és katonai támogatások a háború eszkalációját segítik, ami még több rombolással és emberi áldozattal jár.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük