Nyílt levél a Horthy unoka kijelentésén örömködőknek!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Félremagyarázható emberi gesztus! – A Nagyapám: Horthy Miklós

Írásos és filminterjú ifj. Horthy Istvánnal
Aki olvasta a 24.hu-n megjelent interjút, vagy látta a HÍRTV-VETÍTŐ c. műsorában lement adást, meglepő kijelentés részese lehetett. Konkrétan, ifj. Horthy István önvallomása során, bocsánatot kért Nagyapja nevében is, azoktól, akik a holokauszt idején szenvedtek.
Nos, több se kell a kormányzóellenes csoportosulás megkövült és újsütetű tagjainak, köztük olyan zsidó felmenőkkel rendelkező megmondó embernek -akik ráadásul neki köszönhetik életüket- hogy kedvük szerint félremagyarázzák az unoka kijelentését és örömmel csapjanak majd le e jóindulatú gesztusnak szánt kijelentésre. Nem másért, minthogy kezüket tördelve és tapsikolva, egyben önelégült tudattól átitatottan ünnepelhessék, a korábbi évtizedekben hangoztatott torzításaikat a Horthy korszakról.

Szegény unoka, nem gondolta át eléggé, milyen méltatlanságtól sem mentes lavinaáradatot indíthat útjára, e jóhiszemű megnyilatkozásával. Rázúdítva Nagyapjára a további méltatlan, negatív kicsengésű hozzászólások tucatjait. Nyilvánvalóan kapóra jőve a Nagyapa korszak torzítóinak, hogy igazolva lássák több évtizedes, e rendszer iránti -sokszor ismerethiányos- ellenszenvükön alapuló ítélkezéseiket.Megerősítést nyerve az unoka kijelentése nyomán, további, nem minden esetben ellenőrzött, egyoldalú információik, szerintük gondtalan jövőbeni szórásával.

Ennek nyomán, szomorúan kell konstatálnunk, hogy van némi veszélyt magában hordozó lehetőség, a Nagypapa nevében is megtett gesztusnak szánt -ám a két VH közti korszak torzítást szajkózó elemzőinek, lovat adva alájuk- őszinte megnyilatkozásával.

Ugyanis a rosszhiszeműek ezt jó szokásukhoz híven, még inkább szapulva, örömittasan fasisztázzák, nácizzák majd, a Trianon utáni 24 évet. Semmibe véve annak eredményeit, mely szerint történelmi távlatokban e rövid idő alatt, egy kirabolt országból, közepesen fejlett ipari-agrár országot hoztak létre. Ahol lerakták a polgárosodáshoz vezető út alappilléreit, a gazdaság, a kultúra, az oktatás, a szociális ellátás (OTI, üdültetés, nyugdíj) létrehozásával. A fokozatos fejlődés irányát megcélozva.

Mindezeket továbbra is agyonhallgatják és soha nem lesz vége a rendszere és a kormányzó pocskondiázásának, hamis színben történő feltüntetésének, ezen vádak -náci, fasiszta múlt- nemtelen szajkózásának.

István! István!  Jó szándékodat nem vitatva, ezt bizony helyre kell hoznod, mert akaratod ellenére, nehezen elkerülhető, igaztalan szózuhatagnak a csíráját indítottad útjára, úgy Nagyapád személyét, mint korszakát illetően. Amelyet csak úgy tudsz részben megállítani, ha élsz a lehetőséggel és korrigálod kijelentésedet. Máskülönben szándékosan ki fogják forgatni a szavaidat!

/Azt fogják hazudni, hogy elismered Nagypapád és rendszere náci, fasiszta mivoltát! Lám, az unokája is megmondta! Ha sározni kell embereket, ezek nem ismernek se Istent, se embert!/
A labda e pillanattól a Te térfeleden pattog! Nagyapád nevében ne kérj bocsánatot, vond vissza, a történtek végkimenetele ugyanis NEM RAJTA múlt!
Ő mindent megtett lehetőségei függvényében és oltalmazta a rászorultakat! Ami cáfolhatatlan TÉNY! Ne vádolhassa utólag senki, olyasmiért, amire nem szolgált rá!

BÁTORSÁG!

Üdvözöllek, Budapestről:

Péteri Attila Árpád
nyugdíjas népművelő

Részlet az interjúból:

„Meg vagyok győződve, hogy a nagypapám ezt nem akarta, sőt, azt hiszem, majdnem nem hitte el, hogy ilyen van. De ha valaki úgy érzi, hogy az ő felelőssége volt – és persze ő volt az államfő, úgyhogy talán jogi szempontból felelős is volt –, én legmélyebben a család nevében és a nagyapám nevében (…) bocsánatot szeretnék kérni azoktól, akik szenvedtek. Mert mind emberek vagyunk, mind hibázunk. Lehetetlen, hogy a nagyapám nem hibázott. Persze, hogy hibázott. Csak az Isten tud tökéletesen cselekedni. Úgyhogy nekem illik bocsánatot kérni.”

A teljes cikk megtekinthető a 24.hu oldalon! /Beütve a keresőbe!/

Már a címe is félrevezető:

„Horthy Miklós unokája bocsánatot kért nagyapja nevében a holokausztért”

A holokauszt levezénylése ugyanis nem a kormányzó ötlete és hatásköre volt! A holokausztért tehát nem kérhetett bocsánatot, ifj. Horthy István. Hazánkban Eichmann és Veesenmayer volt a felelős. A lakosság úgy tudta, munkaszolgálatra mennek, teljes ellátással, fizetéssel. Senki nem gondolt a borzalmakra, nem tudott róla, a kormányzó sem, ’44 júliusáig! Ezt követően állíttatta le a zsidóság kivitelét, mentette meg a fővárosban lévőket!

/Az unoka egyébként a szenvedők miatt kért bocsánatot!/

A 24.hu interjúja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “Nyílt levél a Horthy unoka kijelentésén örömködőknek!

  1. Mindenesetre a kormányzása alatt virágzott az ország, aztán lehet bármi mást mondani , vagy vádaskodni , A valóságot a történelem igazolta –és ez fáj sok liberális gonosznak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük