KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Novatek: India és Oroszország elhagyja a dollárt az energiaüzletben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az LNG-szállítások kifizetését nemzeti valutában is el lehetne számolni – árulta el az orosz cég vezetője

Oroszország legnagyobb független gáztermelője, a Novatek tárgyalásokat folytat Indiával a cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítására vonatkozó hosszú távú szerződésekről – jelentette be hétfőn a vállalat vezérigazgatója, Leonyid Mihelson.

Több indiai vállalattal folynak tárgyalások, mivel Oroszország szeretne befektetni az ország energiaszektorába és tovább bővíteni az együttműködést – mondta újságíróknak az India Energy Week fórum margóján.

„Nem csak LNG-szállítók akarunk lenni, indiai mérnöki cégek már most is részt vesznek a projektjeinkben, és a berendezésekben is van bizonyos arányban indiai beszállítók. Ezt szeretnénk bővíteni és növelni” – mutatott rá a Novatek vezérigazgatója. Mikhelson hozzátette, hogy cége érdekelt egy szélesebb körű befektetésben az indiai piacon, beleértve az LNG-termeléshez szükséges újragázosítási terminálok építését is.

Azt is elárulta, hogy a felek fontolóra vették az LNG-szállítások kifizetéseinek nemzeti valutában – rúpiában vagy rubelben – történő elszámolását, megkerülve az amerikai dolláros tranzakciókat.

„Ezt megvitattuk az energiaügyi miniszterrel [Hardeep Singh Puri]” – erősítette meg Mikhelson, anélkül, hogy pontos számokat közölt volna.

Korábban a Reuters arról számolt be, hogy India fő gázelosztója, a GAIL tárgyal a Novatekkel az LNG-importra vonatkozó hosszú távú szerződés feltételeiről. Iparági források szerint a vállalatok közel állnak az előzetes megállapodás aláírásához.

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: