KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Bank of England a Brexitet okolja a túlzott inflációért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az országnak az EU szabadkereskedelmi övezetéből való kilépése táplálta az inflációt – állítja Catherine Mann, a BoE Monetáris Politikai Bizottságának tagja.

Nagy-Britannia kilépése az EU-ból és az azt követő kereskedelmi korlátok hozzájárultak az ország inflációs válságához – állította Catherine Mann, a Bank of England (BoE) munkatársa.

Mann szerint voltak arra utaló jelek, hogy az Egyesült Államokban és az EU-ban kezdett enyhülni a megélhetési válság, de az Egyesült Királyságban még nem – írta a Bloomberg.

Mindhárom országnak szembe kellett néznie a keresletet és a kínálatot érintő sokkokkal, amelyeket a „Covid és a lockdown okozta globális keresletváltás és az azt követő kínálati szűk keresztmetszetek”, valamint az Ukrajnával kapcsolatos oroszországi szankciók okozta energiasokk okozott – mondta Mann hétfőn a budapesti Lámfalussy-előadások konferenciáján.

„Az Egyesült Királyságot azonban egy harmadik típusú sokk is érintette, ami egyedülállóvá teszi: egyetlen más ország sem döntött úgy, hogy egyoldalúan kereskedelmi korlátokat vezet be legközelebbi kereskedelmi partnereivel szemben”

– mutatott rá.

Mann megjegyzései annak kapcsán hangzottak el, hogy az Egyesült Királyságban az infláció, amely októberben négy évtizedes csúcsot, 11,1%-ot ért el, kissé csökkent, 10,5%-ra, bár jóval a BoE 2%-os célkitűzése felett maradt. Eközben az euróövezetben az infláció 8,5%-ra, míg az Egyesült Államokban 6,5%-ra csökkent.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: © Getty Images / Sven Hansche / EyeEm

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Bíróbotrány: az UEFA cenzúrázta Rossi bíráló szavait

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük