KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nincs pénz Brezsnyev szobrának eltávolításához

Pénzhiány miatt elhalasztják Brezsnyev szobrának elbontását egy ukrán városban

A Szovjet Kommunista Párt főtitkárának, Leonyid Brezsnyevnek az ukrajnai Dnyipropetrovszki terület Kamjanszke városában található emlékmű lebontását a finanszírozás hiánya miatt elhalasztották, és azt a hadiállapot feloldása után fogják megfontolni – közölte Olekszandr Csernyesev, a város alpolgármestere.

“A Leonyid Brezsnyev mellszobrának lebontásával kapcsolatos munkálatok elvégzése további finanszírozást igényel, de a statárium idején a városi költségvetésből történő kiadások elsősorban a területi védelmi intézkedések, a lakosság biztonságának védelme és megélhetésének biztosítása, a közszféra, a közüzemi vállalatok működése pénzügyi támogatásának szükségleteire történő időbeni és gyors reagálás feltételeinek megteremtésére irányulnak”

– idézi Csernyesevet a Strana.ua ukrán lap.

A tisztviselő szerint – amint arról a hetilap beszámolt – a Brezsnyev-emlékmű lebontásának kérdését a hadiállapot megszűnése után fogják megfontolni.

Megjegyzik, hogy a Kamjanszkén található Brezsnyev-emlékmű “életmű-emlékmű, amelyet 1976-ban állítottak fel”, és a város nevezetességének számít. Ezért a helyi hatóságok a dekommunizációs kampánya során nem bontották le.

A szovjet történelemhez kapcsolódó emlékművek lebontása, valamint az utcák átnevezése Ukrajnában 2015-ben kezdődött, amikor egy dekommunizációs törvényt fogadtak el. Az utóbbi időben az ukrán hatóságok nemcsak a szovjet történelem ellen indítottak harcot, hanem minden ellen, ami Oroszországgal kapcsolatos.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter korábban azt mondta, hogy az ukrán hatóságok évek óta agresszív oroszellenes tevékenységet és erőszakos asszimilációt folytatnak. Az orosz Nyomozó Bizottság elnöke, Alekszandr Basztrkin elrendelte az ukrajnai műemlékek lerombolásának és meggyalázásának jogi értékelését.

Kiemelt kép: Brezsnyev szobor az ukrajnai Dnyipropetrovszki terület Kamjanszke városábanOrosz Hírek

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük