Német lap: Miközben Európában kétségbeesetten keresik, hogyan jussanak más úton gázhoz, Magyarország még több gázt kap

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Die Tageszeitung szerint Orbán három dolgot ért el a „magyar különúttal”.

A Die Tageszeitung nevű német lap beszámolt arról, hogy hazánk még több gázt kap Oroszországtól. Kifejtették, hogy miközben Európában kétségbeesetten annak a módját keresik, hogyan jussanak más úton gázhoz, Magyarország még több gázt kap Oroszországtól.

A cikk szerint hazánk augusztus végéig további napi 2,6 millió köbméter orosz gázt kap.

Megjegyezték, hogy Magyarország és Oroszország között még folynak a tárgyalások a szeptemberi orosz szállításokról valamint, hogy Európa többi részének viszont télen legalább 15 százalékkal kell csökkentenie a gázfogyasztását.

Orbán három dolgot ért el

A lap megjegyezte, hogy Orbán három dolgot ért el ezzel a „magyar különúttal”: a lap megfogalmazásában olcsó energiát kap barátjától, Vlagyimir Putyintól, bosszantja az EU-t, amely egységes szövetségesként akar fellépni Oroszország ellen, és jelzi honfitársainak, hogy a Kreml urával való barátsága kifizetődő. Szerintük Magyarország „opportunista energiapolitikája” az EU alkotmányos mechanizmusaival nem kezelhető.

Mandiner

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Facebook hozzászólások
%d bloggers like this: