A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Német lap: Berlinben elképzelhetetlen egy olyan konferencia, mint a CPAC, pedig sokat beszélnek a demokráciáról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Junge Freiheit szerint Orbán Viktor az egyetlen olyan vezető politikus, aki túlmutat a nemzeti határokon.

A Junge Freiheit a címlapon megjelent cikkében beszámolt arról, hogy a CPAC Hungary kétnapos konferencián több mint 600 konzervatív találkozott második alkalommal Európa és Észak-Amerika minden tájáról, hogy hálózatépítésre és a közös alapokról és célokról való megegyezésre törekedjenek.
Azt írják:

Orbán Viktor beszédében feltűnően magyarázat nélkül hagyta azt, hogy pontosan mit jelent a „nem a háborúra”, mert az ukrajnai háborúval kapcsolatos álláspont megosztja az amerikai republikánusok által alapított CPAC zászlaja alatt összegyűlt konzervatív és jobboldali politikai áramlatokat. A szakmailag amerikai mintára stilizált találkozó közvetve rámutat az európai színtér szervezeti gyengeségeire, amely nem boldogul az Atlanti-óceán túloldaláról érkező hivatalos segítség nélkül. A szerző szerint a Nagy Testvértől való kölcsönzés is afféle segédkonstrukció, hogy túllépjenek az európai nemzetállamok patchworkjének erkölcscsőszködésén és kicsinyességén.

A CPAC Berlinben jelenleg elképzelhetetlen

Orbán az egyetlen olyan vezető politikus, aki az európai kereszténydemokrata pártcsaládból érkezik, aki kérlelhetetlenül arról beszél, hogy kultúrharc zajlik, és aki alapítványaival túlmutat a nemzeti határokon.

Egy ilyen nemzetközi konferencia, mint a CPAC Berlinben jelenleg elképzelhetetlen, annak ellenére, hogy Németországban oly sokat beszélnek a demokráciáról, a sokszínűségről és a toleranciáról.

A Brüsszelből érkező állandó sznob kioktatásokat, amelyek Lengyelország, Magyarország és újabban Olaszország jobboldali konzervatív kormányait célozzák, joggal azonosítják Berlinből érkező visszhangként.

Mandiner

Kiemelt képen: Orbán Viktor beszédet mond Dallasban a CPAC-en 2022-ben / Fotó: fb

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: