KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Német külügyminiszter: az EU hamarosan Lisszabontól Luhanszkig terjed ki

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Unió nemsokára Lisszabontól Luhanszkig terjed majd ki – jelentette ki Annalena Baerbock német külügyminiszter hétfőn Kijevben újságíróknak, az EU-tagországok külügyminisztereinek Ukrajnában tartott informális tanácskozása előtt.

„Ukrajna jövője az Európai Unióban, a szabadság közösségében van, és az unió hamarosan Lisszabontól Luhanszkig fog terjeszkedni”

– fogalmazott a tárcavezető. Biztosított afelől, hogy „az európai barátok és partnerek” támogatni fogják Ukrajnát az uniós csatlakozás felé vezető úton. Ezzel kapcsolatban azt is hangsúlyozta, hogy Ukrajna képes „lenyűgöző” reformokat végrehajtani az Oroszország indította háború közepette. Példaként említette az igazságszolgáltatás, a média és a korrupció elleni küzdelem terén végrehajtott ukrán reformokat.

Olha Sztefanyisina európai és euroatlanti integrációért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes a múlt héten kijelentette, hogy az EU-ban általános konszenzus van az Ukrajna és az Európai Unió közötti csatlakozási tárgyalások megkezdését illetően, de a végső döntést a tagállamok „közötti közös munka előzi meg”.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Katarína Mathernová új EU-nagykövettel múlt pénteken folytatott megbeszélésén megígérte, hogy Kijev egy hónapon belül befejezi a munkát az Európai Bizottság hét kritériumának teljesítése tekintetében – emlékeztetett a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál.

 

Kiemelt képen: Annalena Baerbock / Fotó:  HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Ez is érdekelheti:  A legfőbb ügyész indítványt tett Gurmai Zita és Donáth Anna mentelmi jogának felfüggesztésére

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Német külügyminiszter: az EU hamarosan Lisszabontól Luhanszkig terjed ki

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük