KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Német gazdasági miniszter: Összeomlik az EU egysége az Oroszország elleni szankciók miatt

A Russia Today beszámolója:

Az eddig egységes EU kezd összeomlani, mióta Oroszország megindította az ukrajnai offenzívát – mondta Robert Habeck német gazdasági miniszter vasárnap. A figyelmeztetés az EU csúcstalálkozója előtt hangzott el, ahol a Moszkva elleni új szankciócsomagról és egy esetleges olajembargóról tárgyalnak.

Az EU-nak nem sikerült megegyeznie az olajembargó Oroszországgal szembeni bevezetéséről, és több tagállam aggodalmának adott hangot amiatt, hogy ez a lépés végzetes lesz a gazdaságuk számára. Magyarország, amely olajának nagy részét Oroszországból kapja, az embargó legkiemelkedőbb ellenzője volt, a teljes tilalom potenciális hatását „atombombához” hasonlítva. Hasonló aggodalmaknak adtak hangot az embargóval kapcsolatban más tengerparttal nem rendelkező országok, nevezetesen Csehország és Szlovákia is.

A hét elején Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke magyarázatot adott arra, hogy az EU miért vásárol továbbra is orosz olajat.

 

„Ha teljesen és azonnal, a mai naptól leállítanánk az orosz olajimportot, akkor Vlagyimir Putyin orosz elnök a világpiacra viszi azt az olajat, amit nem az EU-nak ad el, és az árak tovább fognak emelkedni, ő pedig nagyobb bevételre tesz szert
  • mondta von der Leyen az MSNBC-nek adott interjújában.

Az EU diplomatái állítólag megpróbáltak kompromisszumos megoldást találni a szankciók kialakítása közepette kialakult patthelyzet megoldására. Az embargót azzal a javaslattal kezdték, hogy megtiltotják az orosz olaj tengeri szállítását, miközben a csővezetékeken érkező olaj mentességet élvezne a korlátozások alól. A kísérlet azonban úgy tűnik, kudarcot vall. Az EU-tagországok most a hétfőre és keddre tervezett csúcstalálkozón próbálnak megegyezni a korlátozásokról.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Német gazdasági miniszter: Összeomlik az EU egysége az Oroszország elleni szankciók miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük