KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nem lehet orosz zászlókat használni, kitűzni ma Berlinben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A berlini legfelsőbb közigazgatási bíróság újból megtiltotta az orosz zászlók kitűzését a német fővárosban a győzelem napján. A tilalom az orosz és a szovjet zászlókra, valamint a narancssárga és fekete Szent György-szalagokra vonatkozik.

A tilalmat eredetileg pénteken vezette be a helyi rendőrség, és a fent említett jelképekre, valamint az ukrán zászlókra vonatkozott. A bűnüldöző szervek tisztviselői azzal érveltek, hogy az intézkedésre azért van szükség, hogy elkerüljék a győzelem napi ünnepségek során esetlegesen kialakuló feszültségeket, mivel az Oroszországhoz kapcsolódó szimbólumok a „jelenlegi helyzetre” való tekintettel állítólag arra szolgálhatnak, hogy „igazolják vagy dicsőítsék” Moszkva ukrajnai katonai műveletét.

Az orosz és az ukrán zászlókra vonatkozó tilalmakat azonnal megtámadták a bíróságon külön beadványokban. Az ukrán jelképek betiltását teljesen hatályon kívül helyezték, a rendőrség nem támadta meg ezt a döntést.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Győzelem napi ünnepségek a berlini Treptowerben, Németországban. © Getty Images / DPA / Christoph Schmidt

Ez is érdekelheti:  Korrupció Óbudán: tíz gyanúsított, százmilliós kenőpénz

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük