KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Több külföldi állam és kormányfő vesz részt a moszkvai díszszemlén

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hét, korábban a Szovjetunióhoz tartozó ország elnöke és miniszterelnöke kapott meghívást, hogy csatlakozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz a kedd reggeli győzelem napi díszszemlén- jelentette be a Kreml.

Nikol Pasinjan örmény miniszterelnök már Moszkvában van, Alekszandr Lukasenko belarusz, Kaszim-Zsomart Tokajev kazah, Szadir Zsaparov kirgizisztáni, Emomali Rahmon tádzsikisztáni és Savkat Mirzijojev üzbegisztáni elnökkel együtt – jelentette az orosz média.

A türkmén Szerdar Berdimuhamedowot is meghívták, de nem volt világos, hogy Moszkvába látogat-e, vagy inkább Dusanbéban ünnepli a győzelem napját.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfő este újságíróknak azt mondta, hogy a vezetők csatlakoznak Putyinhoz egy informális reggelire, amelyet a helyi idő szerint 10 órakor kezdődő hagyományos katonai parádé követ. Az ismeretlen katona sírjánál közös koszorúzás is szerepel a napirenden.

Putyin a díszszemle kezdete előtt beszédet mond. A Kreml nem közölt részleteket a beszédből.

A keddi díszszemlén 78 éve lesz annak, hogy a náci Németország a második világháborúban megadta magát a Szovjetuniónak. Az ünnepséget a hagyomány szerint a díszőrség a Reichstag tetején 1945. május 2-án felhúzott zászlóval, a 150. gyalogoshadosztály harci zászlajával nyitja meg.

A felvonulás főpróbáit a hétvégén és hétfőn tartották. Az orosz média arról számolt be, hogy az ukrajnai folyamatban lévő katonai műveletben részt vevő egységek is szerepelnek majd a felvonulók között, akárcsak tavaly májusban.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Korrupció Óbudán: tíz gyanúsított, százmilliós kenőpénz

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük