KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Nem akármilyen vegyi fegyvert vetettek be az ukránok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán fegyveres erők vegyi fegyvereket használtak Kleshcheevka közelében, Artemovszk irányában a DPR-ben – számol be a RIA- Novosztyi.

A hírügynökség egy videófelvételt is közzétett, amely egy olyan palackot mutat be, amelyet az ukrán hadsereg drónokra szerelve küld az orosz állások fölé és ott dobja le ezeket.

Szakértők szerint ez a palack olyan gázt tartalmaz, amely irritálja az emberi nyálkahártyát. Feltehetően fehér foszforról ( M-15) van szó, ami irritálja a nyálkahártyát, azon keresztül köhögést és égési sérüléseket is okozhat a felső légutakban. Attól függően, hogy milyen mennyiségben kerül az emberi szervezetbe, potenciálisan halálos anyagról van szó.

Igor Kirillov altábornagy, az orosz vegyi védelmi erők vezetője egy február 19-i tájékoztatón azt mondta, hogy Kijev a Nyugat cinkosságával a CWC (Vegyifegyver-tilalmi Egyezmény) által tiltott vegyi anyagokat használ az orosz csapatok ellen. A konkrét vegyületek között megnevezte a Tabun nevű anyag analógjait, amelyet a náci megszállók használtak a II. világháború idején.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: RIA-Novosztyi

 

Ez is érdekelheti:  Az USA nem engedélyezte Kijevnek, hogy fegyvereivel orosz területet támadjon

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük