KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Négy amerikai HIMARS rakétasorozatvető megsemmisítéséről számolt be az orosz katonai szóvivő

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Négy amerikai gyártmányú HIMARS rakétasorozatvetőt, valamint egy hozzá tartozó szállító és töltőberendezést semmisítettek meg nagypontosságú fegyverekkel július 5. és 20. között az orosz fegyveres erők Ukrajnában – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve.

A tábornok egyebek között azt is állította, hogy Kramatorszk egyik iskolájában föld-föld precíziós fegyverrel megsemmisítették a „feketeszázak” nacionalista szervezet ideiglenes állomáshelyét, aminek következtében mintegy 300 ember életét vesztette, és több mint 40 katonai jármű megsemmisült.

Az orosz védelmi tárca összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 260 repülőgépet, 144 helikoptert, 1589 drónt, 357 légvédelmi rakétarendszert, 4141 harckocsit és más páncélozott harcjárművet, 762 rakétasorozatvetőt, 3176 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 4453 speciális katonai járművet veszítettek.

Gyenyisz Pusilin, a szakadár Donyecki Népköztársaság vezetője közölte, hogy az entitás területén blokkolták a Google elérhetőségét. A döntést a politikus azzal indokolta, hogy az amerikai IT-vállalat az oroszajkúak, különösen a Donyec-medence lakói elleni erőszakot hirdető „terrorista propagandát” terjeszt. Leonyid Paszecsnyik, a Luhanszki Népköztársaság vezetője szintén a terrorizmus és a szélsőségesség propagálásával vádolta meg a Google-t.

A Donyecki Népköztársaság hatóságai pénteken közölték, hogy a konfliktus eszkalációjának 156 napja alatt a régióban 262 civil, köztük 16 gyerek vesztette életét a régióban ukrán belövések következtében. A szakadár régióban ezt december 17-től, az ukrán tüzérségi támadások intenzívvé válásától számítják. Pénteken a Donyec-medence több városából jelentettek ukrán tüzérségi támadást, azt állítva, hogy az elmúlt nap folyamán 96 alkalommal vették tűz alá a donyecki szakadár területet, és mintegy 660 lövedéket lőttek ki rá.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtökön azt mondta, hogy a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságban a 2014-es kijevi erőszakos hatalomváltás óta több mint 150, idén február – a Moszkva által „különleges hadműveletnek” nevezett háború kezdete – óta pedig több mint 40 gyerek vesztette életét.

Mihail Mizincev vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős oroszországi tárcaközi koordinációs parancsnokság és a Nemzeti Védelmi Irányító Központ vezetője csütörtök éjjel kiadott nyilatkozatában azt állította, hogy az ukrán ellenőrzés alatt álló Szlovjanszkban orosz egyenruhába átöltözött és Szent György-szalagot viselő ukrán fegyveresek házakat fosztogattak és civileket bántalmaztak. A tábornok szerint az incidensről felvételek készültek, amelyeket feltételezése szerint a médiában fognak terjeszteni.

Az állami finanszírozású Közvélemény Alap (FOM) pénteken közölt felmérése szerint az oroszok 78 százaléka bízik meg Vlagyimir Putyin orosz elnökben. A vezetővel szembeni bizalmatlanságát a megkérdezettek 13 százaléka fejezte ki. A válaszadók 80 százaléka szerint az államfő jól végzi a dolgát a posztján, 10 százalék szerint pedig nem. A felmérést egy 1500 fős országos reprezentatív mintán végezték el a múlt héten, a megengedett statisztikai hibahatár 2,5 százalék.

A VCIOM állami közvéleménykutató intézet szerint Putyin tevékenységét 81,1 százalék helyeseli, az elnök bizalmi indexe pedig 78,1 százalékos. A 11 250 fős reprezentatív mintán elvégzett felmérés statisztikai hibahatára 95 százalékos valószínűséggel nem haladja meg az egy százalékot.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: