KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

NATO bázisokra is csapást mérnének az oroszok, ha onnan támadnák őket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország NATO légi támaszpontokra is csapást mérne, ha nukleáris fegyverek hordozására alkalmas F-16-os gépeket vetnének be ellene Ukrajnában – jelentette a Magyar Békekör tudósítója pénteken az orosz elnök csütörtöki bejelentésére hivatkozva.

Putyin kijelentése a Moszkvától 170 km-re, a Volga partján fekvő Tverben hangzott el, ahol az orosz államfő pilótákkal találkozott.

A fényképen Putyin orosz elnök a tveri pilóták között.

Az elnök értésre adta, hogy ha a gépek harmadik országok repülőtereit használják, ugyanolyan legitim célpontokká válnak, mintha ukrán bázisokat használnának. „Bárhol legyenek is, meg fogjuk semmisíteni őket, mint tesszük az Ukrajnának küldött nyugati harckocsikkal is. Bevetésük nem fog változtatni a harci helyzeten” – mondta.

Két brit lap, a The Times és az Evening Standard csütörtökön cikkekben figyelmeztetett az ukrán haderő várható vereségére. Mindkét sajtóorgánum a Nyugat akadozó fegyver- és muníció utánpótlásával magyarázta a bekövetkezhető fejleményt.

Az Evening Standard nyárra jósolja az ukránok összeomlását, és arra biztatja a NATO-t és az Európai Uniót, hogy a lehető leghamarabb alakítson ki összehangolt stratégiát Kijev vereségének elkerüléséért.

A The Times szerint „Itt az ideje Kijev eleséséről beszélni, bármennyire rémálom is ez a nyugati politikacsinálóknak”. A cikk szerzője szerint a vereség nem csak Ukrajnára nézve volna katasztrofális, hanem a „Nyugat is komoly kihívással kényszerülne szembesülni”. A Times cikkéből kitűnik, hogy a fősodrású média egyoldalú tájékoztatása miatt a nyugati közvéleményt felkészületlenül érné Zelenszkij rendszerének katonai veresége.

A brit lap közzétett egy hangulatfelmérést is, mely januárban készült tizenkét nyugat-európai országban. Azt kérdezték az emberektől, hogy bíznak-e Ukrajna győzelmében. A válaszadóknak mindössze 10 százaléka válaszolt igennel a kérdésre.  19,5 százalékuk szerint „előfordulhat, hogy Oroszország kerül ki győztesen a konfliktusból”. 37 százalékuk a kiegyezést tartotta a legvalószínűbbnek.

 

Tver, 2024. március 29. péntek (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: illusztráció / Szu-34-esek járőröznek / Fotó: fighterjetsworld.com

 

Ez is érdekelheti:  Budapest-tervet hirdetett Szentkirályi Alexandra (videó)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük