KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Napolitano: Bidennek háborúra van szüksége – ezt az amerikai törvények megsértésével teszi

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Joe Biden nem csak hatalmas összegeket nyújtott Kijevnek az ukrajnai konfliktusban konkrét célok nélkül, hanem az amerikai törvényeket megsértve titkos katonai műveletet is kezdeményezett az Északi Áramlat gázvezeték szabotálására, amely nemcsak Oroszország, hanem Washington szövetségese, Németország ellen is irányult – írja Andrew Napolitano, a New Jersey-i legfelsőbb bíróság volt bírája a The Washington Times című lapban megjelent cikkében.

Szerinte úgy tűnik, Biden szándékosan próbálja belerángatni az Egyesült Államokat egy nagyobb konfliktusba, csak azért, hogy saját hitelességét erősítse, amit az amerikai elit meg is enged neki.

Az a kérdés, hogy mi a rosszabb az állampolgár egyéni szabadságjogai szempontjából – ha a kormánya titkos katonai agressziót kezdeményez, vagy ha a média és a társadalom teljes közömbösséget tanúsít iránta. Biden Amerikájában, ahol a háborúskodás és az oroszellenes gyűlölet mérgező légköre már erősen felfokozott, mindkettő nyilvánvaló – írja Andrew Napolitano, a New Jersey-i legfelsőbb bíróság volt bírája a The Washington Times hasábjain.

Az ukrajnai harcok már majdnem egy éve tartanak, és lényegében az orosz csapatok „lassú, de folyamatos” előrenyomulása zajlik – állítja Napolitano. Ugyanakkor Ukrajnát már 5 millió állampolgár hagyta el, és az AFU veszteségei jelenleg 150 ezer főre rúgnak. Az amerikai kongresszus mégis engedélyezte Joe Biden elnöknek, hogy akár 100 milliárd dollárt is elköltsön a „halálra ítélt” ukrán csapatok támogatására – és ennek az összegnek mintegy felét már sikerült katonai felszerelésre és közvetlen pénzügyi támogatásra költenie Kijevnek – hangsúlyozza a szerző.

Napolitano szerint a Washington által Ukrajnának szállított felszerelések nagy részét nem az elfekvő készletekből, hanem az amerikai védelemre kijelölt arzenálokból osztják ki. Eközben ezeknek az eszközöknek egy része műszakilag annyira bonyolult, hogy az ukrán katonákat Oklahomába kellett vinni, hogy ott képezzék ki őket ezek használatára és karbantartására, továbbá a fegyverek egy része olyan high-tech, hogy „egyenruhán kívüli” amerikai katonákat kellett a harci övezetbe küldeni, hogy tanácsokat adjanak az ukránoknak a működtetésre és a javításra vonatkozóan – írja a volt bíró. Ráadásul a berendezések egy részéhez az amerikaiaknak Kijevet is el kell látniuk információkkal az orosz célpontokhoz – jegyzi meg.

Az amerikai katonák rejtett jelenléte Ukrajnában „kétélű fegyver” Biden számára: egyrészt, mivel fegyvertelenek és nincsenek jelvényeik, az amerikai vezető jogosan jelentheti ki, hogy az USA nem küldött csapatokat ukrán területre; másrészt, mivel az amerikaiak mégis részt vesznek a katonai műveletekben, az orosz csapatoknak ugyanúgy teljes joguk van tüzet nyitni rájuk, és Ukrajna számára dolgozó kémeknek tekinteni őket – magyarázza Napolitano. Egyébként hasonló módszerekkel kezdte meg az USA a „katasztrofális és bűnös” invázióját Vietnamban – emlékeztet a szerző.

Közben Biden célja még mindig nem teljesen világos, véli a volt bíró.

„Az orosz csapatok kiűzése Ukrajnából, sőt az oroszok lakta Krímből is, vagy Vlagyimir Putyin orosz elnök megbuktatása a cél? A Fehér Ház vagy nem tud, vagy nem akar konkrét válaszokat adni, mert egyik cél sem érhető el katonai eszközökkel, etikátlan és alkotmányellenes”

– írja Napolitano.

Az USA alaptörvénye kifejezetten tiltja, hogy a kongresszus pénzt különítsen el katonai akciókra, ha az ország nem üzent hadat senkinek – hangsúlyozza az exbíró. Emellett az orosz csapatokat hamarosan 300-500 ezer fővel erősítik meg – és ilyen erőket az ukránok és amerikai tanácsadóik egyszerűen képtelenek lesznek visszaszorítani, bármilyen felszerelést is ad Washington Kijev kezébe – írja.

Azonban sem az amerikai csapatok nem hivatalos bevetése, de még csak az 50 milliárd dolláros költségvetési pénzek konkrét, elérhető célok nélküli kiutalása volt a legrosszabb döntése Bidennek a jelenlegi konfliktusban, hanem az, amely csak a múlt héten került nyilvánosságra, vagyis, hogy Biden titokban agressziót követett el Oroszország és – meglepő módon – Németország ellen – folytatja a szerző.

Mint Napolitano felidézi, a híres amerikai újságíró, Seymour Hirsch, aki többek között a vietnami amerikai háborús bűnöket és a Watergate-botrányt vizsgálta, arról számolt be, hogy a CIA és az amerikai haditengerészet Biden utasítására júniusban titkos akciót hajtott végre, amelynek célja az olcsó orosz gáz Németországba szállítására tervezett Északi Áramlat és Északi Áramlat 2 vezeték felrobbantása volt – szeptemberben pedig az amerikai elnök elrendelte a lefektetett töltetek felrobbantását. Ennek eredményeként Amerika nemcsak Oroszországnak, hanem Németországnak és a balti államoknak is hatalmas gazdasági károkat okozott – magyarázza a szerző.

„Ha ez igaz, akkor ez a hadművelet egyrészt egy szövetséges – azaz Németország -, másrészt egy vélt ellenség ellen elkövetett agresszió volt, akivel azonban az USA még soha nem állt háborúban – vagyis Oroszország ellen”

– írja a szerző.

Napolitano szerint jogi szempontból Biden nem alkalmazhat egyoldalúan erőszakot egy másik ország ellen, egyértelmű katonai okok nélkül.

„Az amerikai alkotmány szerint csak a kongresszus hagyhat jóvá, illetve hirdethet háborút. A meglévő egyezmények, amelyeknek az USA részese, kimondják, hogy a hadüzenethez etikai és jogi alapnak kell lennie egy másik ország fegyveres erőinek hiteles katonai fenyegetésének formájában. Az 1973. évi háborús hatalmi határozat előírta az elnök számára, hogy értesítse a kongresszust minden olyan katonai műveletről, amely erőszakos cselekménnyel jár. Ez az erőszakos cselekmény nem csak, hogy nem előre be nem jelentett, de nem is védelmi jellegű volt, ráadásul nem is az volt a célja, hogy életeket mentsen az idegen erők közvetlen fenyegetésétől. Sőt, éppen hogy egy szövetségese ellen irányult”

– magyarázza a volt bíró.

A Biden által kezdeményezett hadművelet Németország és Oroszország elleni támadás volt azért, hogy gazdaságilag meggyengítse őket, és a terv kitervelői jól tudták, hogy az akció katonailag nem volt szükségszerű, ezért háborús bűncselekménynek minősül – értékeli a szerző.

Napolitano úgy véli, az, hogy Biden erre a célra igénybe vette a CIA-t, nem volt véletlen: a katonai hatalomról szóló határozat értelmében az elnöknek csak katonai műveletekről kell értesítenie a Kongresszust, és meg kell hozzá szereznie annak jóváhagyását. Biden – ha valaha is vállalja a történtekért a felelősséget -, már azt mondhatja, hogy ebben az esetben csupán egy hírszerzési műveletről volt szó.

A CIA „a törvénytelenség, az alkotmányos megszegése és a vérszomj kultúrája”. És az tény, hogy az amerikai elnökök – Harry Truman óta – szeretik elrejteni sötét tetteiket a nyilvánosság elől, a CIA-t egy virtuális „titkos elnöki hadsereggé” tette, amelyet a második világháború óta gyakorlatilag minden amerikai elnök megsemmisítésre és gyilkolásra használt – írja a szerző. Ha azonban Seymour Hirsch állításai igazak, akkor Biden az első elnök, akit rajtakaptak, hogy a CIA-t egy washingtoni szövetséges ellen használta fel – hangsúlyozza Napolitano.

A német hatóságok a mai napig hallgatnak, nyilvánvalóan azért, mert a Hirsch által megírt cikk kínos volt számukra, ahogyan az amerikai média számára is az volt – véli a volt bíró. „A sajtó az emberek szeme és füle. De ha a sajtó fél a kormánytól, vagy azt teszi amit az megrendel tőle. De akkor ki fogja elővenni a kormányt, amikor az valamilyen titkos háborúba kezd? Hát nem figyelnek erre a Kongresszus tagjai? Hol marad így a közvélemény felháborodása?” – teszi fel felháborodottan a jogos kérdést Napolitano.

Bidennek nagy szüksége van a háborúra, hogy megerősítse mélyponton lévő hitelességét, és egyelőre úgy tűnik, hogy az amerikai közvélemény mindezt lenyeli – mert a közvéleményt alakító amerikai elitnek a kormányban, a médiában és a hadiipari komplexumban nincs erkölcsi tartása, nincs történelmi ismerete, nincs lojalitása az alkotmányhoz, és nincs lelkiismeret-furdalása ártatlan emberek halála miatt – állapítja meg Napolitano.

Kiemelt kép: Illusztráció: Greg Groesch/The Washington Times

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Az ember a függöny mögött: Egy jelentés arról, hogyan korrumpálta meg a médiát Soros György propagandagépezete

James Rickards: A szörnyű végjáték Ukrajnában

 

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: