KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Musk felfüggesztette a CNN, a New York Times és a Washington Post több újságírójának a Twitter-fiókját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Twitter felfüggesztette több ismert amerikai újságíró Twitter-fiókját, többek között a CNN, a New York Times, a Washington Post vagy a Mashable technológiai témákkal foglalkozó munkatársáét – írta a Guardian. Az a közös bennük, hogy mindegyikük megírta, hogy a Twitter felfüggesztette azt a profilt, amely nyilvánosan elérhető adatokat osztott meg a szolgáltató új tulajdonosának, Elon Musk magánrepülőgépének a mozgásáról.

Helyi idő szerint csütörtök este Musk több bejegyzésben magyarázta, hogy a valós idejű tartózkodási helyének megosztása tilos, az erről beszámoló újságírókat pedig „merénylet-koordináták” publikálásával vádolta.

„Egy kis idő távol a Twittertől, jót tesz a léleknek”

– jegyezte meg a világ egyik leggazdagabb embere.

A felfüggesztése után Ryan Mac, a New York Times újságírója regisztrált egy új Twitter-fiókot, és azt írta, hogy nem kapott figyelmeztet a cégtől, mielőtt elnémították volna, és hivatalosan azt sem közölték vele, hogy mi a felfüggesztésének az oka. Hozzátette: a megmozdulás nem változtatja meg a hozzáállását a munkához, a jövőben ugyanúgy be fog számolni Muskról és a cégeiről.

A Twitter egyébként csütörtök este felfüggesztette a Mastodon fiókját is. A Mastodon egy közösségi oldal, ahová elkezdtek átvándorolni a liberális felhasználók, miután Musk átvette a techóriást.

Vadhajtások

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: