KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Központi Nyomozó Főügyészség indíthat nyomozást Varju László ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Központi Nyomozó Főügyészségnek (KNYF) küldi meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt a feljelentést, amit Varju László múlt heti sajtótájékoztatója után tett a Fidesz-KDNP – értesült a Magyar Nemzet. A kormánypártok azért fordultak a hatósághoz, mert szerintük a DK politikusa „átlépett egy vörös vonalat” azzal, hogy kijelentéseivel megerősítette azokat a bankpánikot keltő álhíreket, amik Magyarország pénzügyi helyzetét is veszélyeztethették volna.

Mivel Varju László országgyűlési képviselő, ezért az ő esetleges felelősségét a bankpánikot erősíthető sajtótájékoztatója miatt csak a mentelmi joggal rendelkező személyek ügyében eljáró Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálhatja – lényegében ez derül ki a rendőrség lapunknak küldött válaszából.

A történtek előzménye, hogy a múlt héten a közösségi médiában, továbbá sms-ekben terjedtek pánikkeltő és hamis hírek széles körben, amelyek szerint a lakossági megtakarításokat valamiféle veszély fenyegeti, és a bankbetétek megszüntetését sürgették. A veszélyes üzenetek miatt a rendőrség is nyomozást rendelt el, rémhírterjesztés gyanújával.

A Demokratikus Koalíció (DK) politikusa ezzel összefüggésben tartott egy hete sajtótájékoztatót. Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezetője később bejelentette, hogy a kormánypártok közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés gyanúja miatt tettek büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen.

Nacsa Lőrinc hétfőn kijelentette, hogy a bankpánikot keltő üzenetek példátlan támadás Magyarország pénzügyi rendszere ellen, majd hangsúlyozta: egy ilyen helyzetben valamennyi közszereplőnek az a felelőssége, hogy mindent megtegyen a rémhírek terjesztése ellen.

Hozzátette: ehhez képest a Gyurcsány-párt alelnöke, Varju László ennek nem tett eleget, sőt olajat öntött a tűzre, amikor előzetes felszólításuk ellenére sajtótájékoztatót tartott. Ott a baloldal képviselője lényegében továbbra is megerősítette a közösségi médiában terjedő álhíreket, amivel „átlépett egy vörös vonalat”.

A Magyar Nemzet ezután kereste meg a rendőrséget, az ORFK Kommunikációs Osztálya pedig azt a választ adta, hogy „a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz – ismeretlen tettes ellen, közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés miatt – 2022. december 12-én érkezett feljelentés, amelynek tartama alapján országgyűlési képviselő által tartott sajtótájékoztatón elhangzottak vizsgálata szükséges. A feljelentett cselekmény nyomozása kizárólagos ügyészi hatáskörbe tartozik, ezért a feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Központi Nyomozó Főügyészség részére küldi meg”.

Ez is érdekelheti:  Még nagyobb sebességre kapcsolt az ukrán kényszersorozás, vagyis emberrablás (videó)

Magyar Nemzet

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük