KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Működik az EU olajembargója: ki is lőtt az olaj ára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kedd reggelre növekedésnek indult az olaj világpiaci ára, aminek a kínai nyitás sem fog jót tenni.

Miután hétfő éjjel megállapodás született Brüsszelben arról, hogy az Európai Unió miként bojkottálja az orosz olaj importját, kedden reggelre növekedésnek indult az olaj árfolyama – írja a Portfolio.

A jelenlegi embargó az orosz olaj háromnegyedére vonatkozik, az év végéig pedig az Oroszországból az Európai Unióba irányuló olajkereskedelmet mintegy 90 százalékkal csökkentik majd.

A hírre a WTI (West Texas Intermediate, egy nyersolajfajta, amelyet referenciaként használnak az olajkereskedelemben) júliusi határidős árfolyama három százalékos pluszba fordult. Kedden reggelre ez 118 dolláros árfolyamot jelentett, míg a brent olaj ára 1,4 százalékkal 123,3 dollárig kúszott fel.

A lap szerint az augusztusi árfolyam szintén emelkedett – jelenleg 115,4 és 118,9 dollárról beszélhetünk. A Portfolio emlékeztet: eközben Kína kezdi feloldani a koronavírus-járvány miatt hozott lezárásokat, így a keresleti oldal növekedni fog, ami tovább feszíti majd az árakat.

Vadhajtások

Kiemelt kép: Getty Images

Ez is érdekelheti:  Rasszizmus ellen rasszizmussal: óriási a botrány Németországban a magyar meccs után

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük