Működik az EU olajembargója: ki is lőtt az olaj ára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kedd reggelre növekedésnek indult az olaj világpiaci ára, aminek a kínai nyitás sem fog jót tenni.

Miután hétfő éjjel megállapodás született Brüsszelben arról, hogy az Európai Unió miként bojkottálja az orosz olaj importját, kedden reggelre növekedésnek indult az olaj árfolyama – írja a Portfolio.

A jelenlegi embargó az orosz olaj háromnegyedére vonatkozik, az év végéig pedig az Oroszországból az Európai Unióba irányuló olajkereskedelmet mintegy 90 százalékkal csökkentik majd.

A hírre a WTI (West Texas Intermediate, egy nyersolajfajta, amelyet referenciaként használnak az olajkereskedelemben) júliusi határidős árfolyama három százalékos pluszba fordult. Kedden reggelre ez 118 dolláros árfolyamot jelentett, míg a brent olaj ára 1,4 százalékkal 123,3 dollárig kúszott fel.

A lap szerint az augusztusi árfolyam szintén emelkedett – jelenleg 115,4 és 118,9 dollárról beszélhetünk. A Portfolio emlékeztet: eközben Kína kezdi feloldani a koronavírus-járvány miatt hozott lezárásokat, így a keresleti oldal növekedni fog, ami tovább feszíti majd az árakat.

Vadhajtások

Kiemelt kép: Getty Images

Facebook hozzászólások
%d bloggers like this:
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkolót észleltünk!!!

Kérjük engedélyezze az internetfigyelo.com -on a reklámok megjelenítését azzal, hogy kikapcsolja a reklámblokkolót a böngészőjében!

Ezzel segíti a honlap működtetésének fenntartását.

Köszönjük!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)
Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock