KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Izraeli támadás Irán ellen – működésbe lépett az iráni légvédelem, robbanások történtek Iszfahán városánál

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az iráni légvédelem működésbe lépése okozta a robbanások zaját Iszfahán körzetében – közölte egy iráni tisztviselő a Reuters hírügynökséggel péntek hajnalban.

Rakétatámadás nem érte az országot – tette hozzá.

Hasonlóképpen nyilatkozott előzőleg egy katonai szóvivő is az X közösségi oldalon, jelezve, hogy a légvédelem drónokat semmisített meg.

Korábbi hírügynökségi jelentések arról számoltak be péntek hajnalban, hogy az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg.

Az iszfaháni nukleáris létesítmények a jelentések szerint teljesen biztonságban vannak és biztonságosak  – jelentette az iráni Tasnim hírügynökség „megbízható forrásokra” hivatkozva. A brit sajtó jelentése szerint az IRNA teheráni hivatalos hírügynökség arról írt, hogy pénteken Irán egész területén felfüggesztették a légi közlekedést – erről már a Magyar Nemzet számol be.

Az NBC News „a helyzetet ismerő forrásra” hivatkozva azt jelentette, hogy az Egyesült Államok nem vett részt Izrael iráni csapásában. A Bloomberg eközben két meg nem nevezett amerikai tisztviselőt idéz, akik szerint Izrael csütörtökön figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy a következő egy-két napon belül támadást tervez.

Iráni tisztviselők azt mondják a helyi sajtónak és a Reutersnek, hogy nem volt sikeres rakétacsapás, és a robbanások az iráni rakétavédelem következményei.

Kiemelt kép: illusztráció / iráni rakétatámadás izrael ellen / (Fotó: Anadolu/AFP/Mostafa Alkharouf)

Ez is érdekelheti:  Összeomlik az Ukrajnáról szóló konferencia? – a BRICS-országok vezetői sorra mondják vissza a meghívást

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük