KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lezuhant egy katonai helikopter, több magas rangú tiszt meghalt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Meghalt Francis Ogolla tábornok, a kenyai hadsereg főparancsnoka és további kilenc katona, amikor az őket szállító helikopter röviddel felszállás után lezuhant az afrikai ország nyugati részén – jelentette be csütörtökön William Ruto kenyai elnök.

Sajtótájékoztatóján Ruto elmondta, hogy a kenyai védelmi erők vezérkari főnöke az ország északnyugati részén állomásozó, a marhatolvajlás elleni küzdelemben részt vevő alakulatoknál tett látogatást, és a szerencsétlenség néhány perccel azután következett be, hogy a főparancsnok helikoptere felszállt West Pokot megye egyik általános iskolája mellől.

A fedélzeten tartózkodó 11 katona közül ketten túlélték a balesetet, őket kórházba szállították – mondta az elnök, hozzátéve, hogy a baleset okát már vizsgálják.

Hazánk elvesztette egyik legbátrabb tábornokát. Ogolla tábornok halála fájdalmas veszteség a számomra” – hangsúlyozta.

Ruto elnök a szerencsétlenség miatt csütörtök estére összehívta a nemzetbiztonsági tanácsot a fővárosban, Nairobiban. Francis Ogollát, aki korábban a kenyai légierő vezetője volt, majd a fegyveres erők főparancsnok-helyettese lett, Ruto tavaly léptette elő a hadsereg élére.

Kinevezése előtt felmerült a vád, hogy Ogolla tagja volt a nemzetbiztonsági tanács küldöttségének, amely megpróbálta befolyásolni a 2022-es általános választások eredményét Ruto ellenében.

Az elnök ennek ellenére nem mozdította el tábornokát a posztjáról és kijelentette, hogy annak betöltésére továbbra is Ogolla a legalkalmasabb.

Kenyában legutóbb 2021 júniusában zuhant le egy katonai helikopter, amely leszállás közben a talajba csapódott Nairobi közelében. Akkor legkevesebb tíz katona vesztette életét.

Kijelölt kép: illusztráció

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij elnöki dührohamai: kiabál a tábornokaival

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük