KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva: Nemzetközi terrorcselekmény az ukrán dróntámadás Moszkva ellen

A Moszkva elleni, hétfő kora reggeli ukrán dróntámadási kísérlet, amely több nem lakóépületet is megrongált, „nemzetközi terrorcselekmény” – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

A szóvivő az RTVI televíziónak nyilatkozva hétfő reggel elítélte a támadást. Korábban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy Ukrajna két drónnal próbált „terrortámadást” intézni Moszkva ellen, amelyet elektronikus hadviselési rendszerekkel sikerült megakadályozni.

A TASZSZ arról számolt be, hogy a város központjában, a Komszomolszkij Prospektuson, nem messze a védelmi minisztérium főhadiszállásától több UAV-töredéket találtak. Egy másik UAV a főváros déli részén egy üzleti központba csapódott, betörve az ablakokat – tette hozzá az ügynökség. A városvezetés közölte, hogy mindkét területen átmenetileg leállt a forgalom, ugyanakkor nem érkezett jelentés sem áldozatokról, sem komolyabb károkról.

Kijev méltatta a támadást, és Mihail Fedorov, Ukrajna digitális átalakításért felelős minisztere azt ígérte, hogy „lesz még több ilyen incidens”.

Az Oroszországgal fennálló konfliktus óta Kijev már korábban is megpróbált dróntámadásokat indítani Moszkva és annak elővárosai ellen. A hónap elején az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a légvédelem négy drónt lőtt le a főváros délkeleti kerületeiben, egy másik UAV-t pedig elektronikus hadviselési rendszerek semlegesítettek Moszkvától nyugatra.

Május elején Ukrajna két drónnal támadást indított Vlagyimir Putyin orosz elnök Kreml-rezidenciája ellen, amelyet az elektronikus hadviselési rendszerek hatástalanítottak. Moszkva merényletkísérlet megrendezésével vádolta Kijevet, amit Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tagadott.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: A Moszkva elleni ukrán dróntámadás következményei. ©  közösségi média

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük