KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Miért fontos Bíró László személye a választáson?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A borsodi választásnak nincs tétje. Sokan hivatkoznak erre hamisan. Az ellenzék egy képviselővel nem lesz erősebb, a Fidesz meg nem lesz gyengébb. Egyrészt nem szükséges kétharmadon lennie, másrészt adott esetben a függetlenekkel és a nemzetiségi képviselővel bőven meglenne ez. Éppen ezért gyakorlatilag a fideszes jelölt nyerése sem változtat az erőviszonyokon semmit.

Nem presztízs kérdése, ez a választások előtt másfél évvel. Addigra már nem lesz semmi hatása.

Hát akkor miért ragaszkodik az ellenzék foggal-körömmel ehhez a választáshoz, fontosságát hangsúlyozva és mindent vállalva a jelöltjük, a jobbikos Bíró mellett.

Ez a választás egy felmérés, a választók besorolására 2022-re.

Arra egyetlen politológus, szociológus nem tud válaszolni, hogy arra a jelöltre, akit közösen állít az ellenzék, a pártszimpatizánsok hogyan és milyen számban szavaznának.

Hogyan szavazna egy jobbikos lelkületű állampolgár, amikor együtt kell szavaznia egy  gyurcsánypártival, vagy  emeszpéssel? Hiszen a jobbikos szavazók pont a jobbik ezekkel szembeni viselkedése okán szavaztak rájuk

És hogyan szavaznak a baloldali, liberális és szoci szavazók együtt a jobbikosokkal egy olyan emberre, aki a Jobbikból jött és évtizeden keresztül gyűlölni kellett?

2022-ben a liberális képviselőjelöltnek szüksége lesz a jobbikos szavazókra. A jobbikosnak, meg a liberális szavazókra. Minden vita, elemző csak azzal foglalkozik, hogy melyik párt vezetősége adta fel az elveit, köpönyeget fordított, gerinctelenné vált vagy csak változott, fejlődött, szebb és okosabb lett.

És a szavazóik? Vajh megmarad a gerincük, képesek átfordulni az eddig beléjük sulykolt sémáktól? Elfogadják-e az eddig ellenfélnek/ellenségnek kikiáltott másikat és a szavazataikkal támogatják?

Na, ez a kérdés egy másik  rejtett szándékkal.

Az a személyes tapasztalatom –persze ez nem országos, de egy megyét jelent-, hogy a jobbikos szavazótábor gyakorlatilag elolvadt, elenyészett, semmivé lett. Ha Bíró László sokkal kevesebb szavazattal veszít, mint amennyivel legutóbb második lett, az nagy változást hozhat. Kiderül, hogy az ellenzéki összefogásban nincs szükség a Jobbikra. Nem kell bevenni, nem kell számítani rá. Felesleges a liberálisoknak, szociknak az orrukat befogni a kampányban. Lehet megint horpadtra verni a mellüket és mantrázni az eddig megszokottakat. Letagadják, hogy gerinctelenek, jellemtelenek voltak egy kicsit, hiszen ők patyolat tiszták és a radikális fasiszta elveknek még a közelében sem voltak soha.

Ez is érdekelheti:  "Új korszak": Ferenc pápa bejelentette, hogy a Vatikán együttműködik a szabadkőművesekkel

Valahogy az az érzésem, hogy 2022-ben a Jobbik önállóan indul és be sem jut a parlamentbe. Aztán végleg eltűnik a közéletből.

Havrilla István

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük