KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mi Hazánk: hozzák haza a magyar katonákat!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hozzák haza a magyar katonákat a koszovói katonai missziókból, tegyék nyilvánossá a külföldön szolgáló katonák számát és e küldetések költségeit! – sürgette Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja, a testület szerdai zárt ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus arról beszélt: hétfőn, a NATO koszovói missziójának legtöbb sérültet követelő incidensében „az USA által pajzsként használt honvédjeink” sebesültek meg, miközben az Egyesült Államok „feszültséget szít az oroszbarát szerbek ellen, felfegyverzi a koszovói albánokat”.

Hozzátette:

a szerb hadsereg esetleges támadásakor a közös NATO-védelmet „a többségében szerbek lakta Montenegró megvétózhatja”, így egyértelművé vált, hogy a helyzetnek nincsen katonai megoldása, politikai nyomásra van szükség a koszovói konfliktus rendezéséhez.

A NATO-tagságból szerződéses kötelezettségünk csak ara volna,

hogy egy tagálam megtámadása esetén segítsünk annak védelmében, de eddigi kormányaink túlbuzgósága miatt több külföldi megszállásban, például a csúfos bukással végződő afganisztániban vettünk részt, hadiipari fejlesztéseink is ezt a szempontot tartották szem előtt a haza védelme helyett

– fogalmazott a politikus.

A honvédelemben nincs közös érdek, csak nemzeti érdek van

– fogalmazott a Mi Hazánk politikusa, a magyar nemzeti érdek előtérbe helyezését sürgetve.

Novák Előd azt hangsúlyozta: pártja szerint a külföldi missziókra fordított összegeket az ország megvédésére alkalmas hadsereg fejlesztésére, komolyabb hazai hadgyakorlatok rendezésére kellene fordítani, az egységek pedig a déli határon gyakorolhatnának járőrözési funkciókat.

Kiemelt képen: Novák Előd / fotó: Bruzák Noémi /Forrás: MTI/MTVA

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: