KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mi Hazánk: Brüsszel beavatkozik a magyar belügyekbe

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarország belügyeibe való beavatkozásnak tartja az Európai Bizottság által „kikényszerített” törvényeket a Mi Hazánk Mozgalom, ezért képviselőik tartózkodnak az országgyűlési döntéshozatalkor – jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese, parlamenti képviselője.

Közlése szerint azért nem szavaznak nemmel, hogy hozzájusson az ország „az engedmények nélküli, jogosan járó forrásokhoz”.

Az Európai Bizottság és a kormány között folyó politikai játszma két hiteltelen szereplő látszatvitája, amelynek semmi köze valójában a jogállamisághoz és a korrupcióhoz – értékelt Dúró Dóra, hozzátéve: az uniós szervek hallgattak 2006-ban, amikor a magyar rendőrség tömeges jogsértéseket követett el az utcákon, jelenleg is kettős mércét alkalmaznak Ukrajnával szemben, figyelmen kívül hagyva a kisebbségi jogok ottani sérülését.

Példaként említette azt a lettországi törvényt is, amely lényegében betiltotta az orosz nyelvű iskolai oktatást; szerintük ez elfogadhatatlan kollektív megbélyegzés.

Dúró Dóra szerint a magyar kormány és a miniszterelnök is „hiteltelen szereplő ebben a vitában”, mivel gumiszabályokat tartalmaznak a most elfogadni kívánt törvények, így nem alkalmasak a korrupció visszaszorítására. Ráadásul szerinte félő, hogy „pártkáderekkel vagy strómanokkal” töltik fel a frissen felállítandó intézményeket.

Brüsszeltől függetlenül, a magyar emberek érdekében kellene felállítani egy korrupcióellenes ügyészséget, amelybe nem elsősorban állami szereplők, hanem minden párt küldhetne tagot – mondta a Mi Hazánk politikusa, azt is szorgalmazva, hogy készüljön „valós mérleg” Magyarország európai uniós tagságáról.

 

Kiemelt kép: Budapest, 2022. október 4. Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 4-én. MTI/Illyés Tibor

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: