KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Meglepő bejelentést tett Szijjártó, hazánk szépen, csöndben listavezetővé vált

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A China Southern Airlines kínai légitársaság járatot indít Budapest és Kuangcsou között, s így Magyarország és Kína között immár heti tizenhét légijárat fog közlekedni, ami hazánkat abszolút listavezetővé teszi a közép-európai térségben – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a világ egyik legnagyobb légitársaságának számító China Southern Airlines bejelentéséről beszámolva tudatta, hogy a megelőző tárgyalásokat követően új járat indul Kuangcsou és Budapest között. „Az első repülőgép várhatóan június 27-én szállhat majd fel, és heti négy alkalommal lehet majd repülni Kuangcsou és Budapest között” – mondta. Majd kiemelte, hogy Kuangcsou

mintegy 15 millió lakosú metropolisz,

 a keleti világ gyáraként aposztrofált Kuangtung tartomány fővárosa, ahol olyan vállalatóriásoknak vannak központjai és nagy gyárai, mint a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója, a BYD, a világ egyik legnagyobb IT-cége, a Huawei, illetve a ZTE, a Sunwoda és az Eve Energy, amelyek Magyarországon is jelen vannak.

„Egy ilyen rendkívüli gazdasági fejlettséggel, 127 millió lakossal rendelkező tartománnyal jön létre most a közvetlen légi kapcsolat. Ebben a tartományban a kínai GDP 10 százaléka jön létre”

mutatott rá. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a gazdaság jövőbeni növekedésének egyik fontos alappillére a hazánk és Kína közötti gazdasági kapcsolatok fejlődése.

„Ezért a mostani bejelentés újabb erőforrást, újabb mérföldkövet jelent ebben az együttműködésben”

– húzta alá.

„Sőt, van egy másik jelentősége is ezen légijárat indításának, hiszen innentől kezdve Budapest és a nagy kínai városok között heti tizenhét légijárat fog közlekedni, ami Közép-Európában abszolút listavezetővé tesz minket”

– tette hozzá.

A miniszter végül közölte, hogy akárcsak a beruházásokért, az ilyen légijáratokért is éles küzdelem van a régió országai, fővárosai között, így komoly siker az, hogy a China Southern Airlines választása éppen Budapestre esett. „Ez a két ország gazdasági együttműködésének ad egy újabb nagy lendületet. Rosszabbul nap soha ne kezdődjön!” – összegzett Szijjártó Péter.

Ez is érdekelheti:  Putyin elrendelte az American Express bank felszámolását

 

Kiemelt képen: Szijjártó Péter / Fotó: ADRIANO MACHADO/REUTERS/PIXSELL

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Meglepő bejelentést tett Szijjártó, hazánk szépen, csöndben listavezetővé vált

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük