KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Meghalt a börtönben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy közép-oroszországi börtönben meghalt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, miután séta közben rosszul lett – közölték a helyi hatóságok, hozzátéve, hogy halálának pontos okát még vizsgálják – számol be a Russia Today.

A Jamalo-Nyenyec Autonóm Terület szövetségi büntetés-végrehajtási szolgálata pénteki közleményében azt írta, hogy a 47 éves Navalnij, aki több vádpont, köztük sikkasztás miatt töltötte büntetését egy büntetés-végrehajtási intézetben, “rosszul lett” séta közben, és szinte azonnal elvesztette az eszméletét.

A tisztviselők elmondták, hogy késedelem nélkül mentőket hívtak, azonnal megkezdték az újraélesztést, azonban ez nem járt eredménnyel. A mentősök megállapították a halál beálltát” – áll a közleményben.

A halál okának megállapítása folyamatban van. Az RT orosz hírszolgálat forrása szerint azonban az ellenzéki szereplőnek trombózisa lehetett.

A Kreml közölte, hogy Vlagyimir Putyin elnököt tájékoztatták Navalnij haláláról. Dmitrij Peszkov szóvivő a szövetségi büntetés-végrehajtási szolgálathoz irányította a kérdéseket, hozzátéve, hogy az ok jelenleg tisztázatlan.

Navalnij ügyvédje, Leonyid Szolovjov nem volt hajlandó nyilatkozni, de kifejtette, hogy ügyfelével szerdán megbeszélést tartottak. “Akkor minden rendben volt nála”.

Navalnijt 2021-ben került börtönbe egy régóta húzódó csalási ügy miatt. Tavaly nyáron nagy nemzetközi feltűnést keltett egy állítólagos szibériai mérgezés miatt, ami miatt Németországba szállították.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Alekszej Navalnij © Szputnyik / Alekszej Nycsukcsin

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: „Jó nép a magyar”…

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Meghalt a börtönben Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük