KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Medvegyev minden amerikai vagyont elkobozna

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nyilvánvaló, hogy nem fogunk tudni teljesen szimmetrikus választ adni erre az amerikai durvaságra az értéktárgyaink szemérmetlen ellopásáról – így indította Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök – aki jelenleg Oroszország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese – azt a Telegram bejegyzését, melyet válasznak szánt az Egyesült Államoknak az orosz vagyon elkobzásáról szóló törvényére.

Medvegyev így folytatta:

Nyilvánvaló, hogy nem fogunk tudni teljesen szimmetrikus választ adni erre az állami bunkóságra, hogy szégyentelenül ellopják az értékeinket. Az ok egyértelmű – nincs számottevő mennyiségű amerikai állami tulajdonrészünk, beleértve a pénzt, a tulajdonjogokat és más amerikai vagyonelemeket.
Ezért a válasz csak aszimmetrikus lehet. Egyébként nem kérdés, hogy ez kevésbé lesz fájdalmas. Az Oroszország joghatósága alatt álló magánszemélyek tulajdonának (pénz, ingatlan és ingó természetbeni vagyon, vagyoni jogok) például bírósági végzéssel történő elárverezéséről beszélünk. Igen, ez egy bonyolult történet, mivel ezek a magánszemélyek általában befektetők az orosz gazdaságban. Mi pedig garantáltuk nekik a magántulajdonhoz fűződő jogaik sérthetetlenségét. De bekövetkezett a váratlan esemény: az államuk hibrid háborút hirdetett ellenünk, beleértve a jogi és igazságügyi hadviselést is. Olyan mechanizmust hozott létre az orosz értékek illegális kisajátítására, amely teljesen ellentétes a nemzetközi és a saját nemzeti jogunkkal. Erre választ kell adni. És erre bizonyos értelemben felhatalmaznak a jogszabályaink. Ezek az úgynevezett retorziók. Az Orosz Föderáció Polgári Törvénykönyvének 1194. cikke kimondja: „Az Orosz Föderáció kormánya kölcsönös korlátozásokat (retorziókat) rendelhet el azon államok állampolgárainak és jogi személyeinek vagyoni és személyes nem vagyoni jogaira vonatkozóan, amelyek az orosz állampolgárok és jogi személyek vagyoni és személyes nem vagyoni jogaira vonatkozóan különleges korlátozásokat alkalmaznak”. Ennek a szabálynak szélesebb körűnek kellene lennie, mivel a vagyonelkobzás a tulajdonjogok megszűnését jelenti.
Ez azt jelenti, hogy a szabályozásunknak nemcsak a külföldi személyek jogainak korlátozásáról, hanem azok megszüntetéséről is rendelkeznie kell, így lehetővé válna az orosz állam, az orosz jogi személyek és magánszemélyek javára a barátságtalan országokból származó külföldi jogalanyok vagyonának elárverezése. Ehhez az orosz polgári jog bizonyos korrekciójára lesz szükség.
De Amerikának és az amerikaiaknak meg kell fizetniük bűnös döntéseikért.
Fiat iustitia, et pereat mundus! (Legyen igazság, és pusztuljon el a világ!)

– fejezte be bejegyzését Dmitrij Medvegyev.

Ez is érdekelheti:  Kiszélesítették a frontvonalat az oroszok, a legádázabb harcok Északkelet-Ukrajnában dúlnak

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Dmitrij Medvegyev Oroszország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese / Fotó: RIA Novosztyi

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük