KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev: Ki kellene rúgni az EU-nagyköveteket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ki kellene utasítani Oroszországból az Európai Unió tagállamainak nagyköveteit – jelentette ki Dmitrij Medvegyev volt elnök, arra hivatkozva, hogy nem voltak hajlandók a tárgyalni Szergej Lavrov külügyminiszterrel az oroszországi választásokba való beavatkozás kérdéséről.

“Az uniós államok oroszországi nagykövetei elutasították a találkozót az orosz külügyminiszterrel. Állítólag valamilyen brüsszeli tanácsra”

– írta Medvegyev hétfőn az X-en (korábban Twitter).

“Ez teljesen ellentétes a diplomáciai képviseletek és a nagyköveti megbízatások [működésének] lényegével”.

“Mindezeket a nagyköveteket ki kellene rúgni Oroszországból, és a diplomáciai kapcsolatok szintjét le kellene csökkenteni”

– írta Medvegyev, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Az uniós diplomatákat “politikai imbeciliáknak (politikai gyengeelméjűeknek) minősítette, akik nem értik, mi is valójában a feladatuk”.

Lavrov hétfőn egy ifjúsági rendezvényen (Szocsiban rendezett Ifjúsági Világfesztivál)  elmondta, hogy Moszkva azért “hívta” találkozóra az uniós küldötteket, hogy figyelmeztesse őket a közelgő elnökválasztásba való “beavatkozás elkerülésére”.

A hatóságok “sok anyagot” gyűjtöttek össze az oroszországi “ellenzék” külföldi támogatásáról

– mondta a miniszter, anélkül, hogy részleteket említett volna.

“Egyszerűen csak azt akartam közölni a nagykövetekkel, hogy azt ajánljuk, hogy ne folytassanak ilyen tevékenységet”

– mondta Lavrov.

“És tudják mit? Két nappal a [tervezett] rendezvény előtt kaptunk egy [diplomáciai] levelet, amelyben azt írták: “Úgy döntöttünk, hogy nem veszünk ezen részt””.

El tudja képzelni a diplomáciai kapcsolatokat olyan országokkal, amelyek nagykövetei félnek részt venni egy találkozón annak az országnak a miniszterével, ahol éppen szolgálatot teljesítenek?

Az RBK orosz üzleti hírügynökség az EU ottani képviseletét idézve megerősítette, hogy a követek figyelmen kívül hagyták a meghívást.

“Meghívást kaptunk, hogy megvitassuk az EU és Oroszország közötti kapcsolatokat, de most Lavrov miniszter azt mondja, hogy ki akart minket oktatni. Ez azt bizonyítja, hogy helyesen tettük, hogy visszautasítottuk a meghívást”

– mondta a szóvivő.

Ez is érdekelheti:  Fricz Tamás: Nem állunk meg Schwechatnál

Az uniós képviselet a “bizalom alacsony szintjére” hivatkozott a folyamatban lévő ukrajnai konfliktus, valamint Alekszej Navalnij bebörtönzött ellenzéki aktivista közelmúltbeli halála miatt is.

Az Oroszország és számos nyugati ország közötti kapcsolatok történelmi mélypontra jutottak az elmúlt években az Ukrajna körüli patthelyzet és más sérelmek, köztük az európai biztonsággal és a NATO bővítésével kapcsolatos nézeteltérések miatt.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács alelnöke / AFP

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük