KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mayer Gábor: Embargó – avagy, Ha a Jani kútba ugrik, te utána ugranál?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nyíhihihí, birkamenet! – mutogatnak gúnyolódva a mindig mindent jobban tudó köldöknézők, majd újból és újból zavartan pislognak, mert nem értik.

Nem értik, miért mozdult meg a föld, mi van itt 2010 óta, pedig ők annyira igyekeznek. Még sírva is fakadnak, hogy itt és így nem lehet élni, el kell hagyni az országot. Akik meg itthon vannak (mindig csak a szájukkal mennek el), zavartalanul marják, utálják, gyűrik egymást tovább. Mint a Corvin Nagyáruház szocialista másodvirágzásakor: minden szinten szinte minden.

Szövetségi rendszereink valamelyik tanácskozásán fülhallgatóval figyelő Orbán miniszterelnök úrról közöl képet a német sajtó, s így kezdik a kép alatti szöveget: Diktátor Orbán … Mert ők sem értik, zavarodottak, hiszen a valóságtól elütőt hallanak az érzékenyítő továbbképzéseken.

Diktátor – állítják arról, akiért különösebb felszólítás nélkül is bármikor készek milliók megmozdulni. Pedig igen jól ismerik a diktátorok jellemrajzát, hiszen némi előnyért ugyanúgy képesek parolázni egy Sztálin kvalitású generalisszimusszal, mint összecsókolózni a Kárpátok Géniuszával, valami afrikai emberevő államelnökkel vagy most a saját zsebre is dolgozó náci sorozathőssel. Akit a demokrácia szabályai szerint, általános és titkos, hiba nélküli választásokon választanak meg – sehogy se gyúrható bele a diktátor keretbe, hiába remélik, hátha megül fülekben, agyakban a sok ismétlés.

A migráncsoltatás című örök darab bemutatójakor, majd a fősodrában rosszabb volt a fekete himlőnél, ő a legártalmasabb a Föld zöld intelligenciájára, majd COVID bűnöző lett, most éppen egyedüli felelőse a tűzre legalább húsz éve tett háborúnak, s kerékkötője a békés befejezésnek. Az ATV enyhén pösze csinoskája többször is ráfordult Dömötör Csaba államtitkárra: még nem válaszolta meg nekem, miért nem hajlandók elfogadni az olaj és gázembargót, amikor mindenki azon a véleményen van, hogy szükséges ezt meglépni? S ő mindig tisztességesen megfelelt rá úgy, ahogy azt egy kormányzati pozícióban lévő politikus megteheti. Magam válaszolhatok egyértelműen: azért, mert az Európa és benne Magyarország öngyilkossága lenne. S világosan rajzolódik ki, hogy ebben a proxyháborúban Oroszországot és Európát morzsolnák össze, – ha hagynánk. Én idézhetem drága Édesanyám szavait is, mikor olyasmiért vont felelősségre, amit nem kellett volna, nem lett volna szabad elkövetnem: de, hát a Jani is … védekeztem volna én, s ha a Jani kútba ugrik, te utána ugranál? – torkolt le ő. Ha a többiek beugranak, ugorjunk utánuk? Nem tehetjük. Pláne, hogy a migráncsoltatásban már elfogadják: nekünk van igazunk. Mint ahogy az aljas indokokból erőltetett energiavitákban is ki fog derülni: nekünk van igazunk.

Ez is érdekelheti:  Kónya-Hamar Sándor: A KÖLTÉSZET NAPJÁN - 2024. április 11.

Még hálát sem várunk érte, nem kell az aljas ostobák ócska hálája sem. Amúgy sem a háláért, önvédelemből, magunkért tesszük: szükségünk van Európára és Oroszországra. TV műsorvezetők, újságírók, ilyen – olyan küldöttek meg elnökök pedig jönnek – mennek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük