BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mayer Gábor: Egy meggondolandó tudományos kísérletlehetőség

Mayer Gábor: Egy meggondolandó tudományos kísérletlehetőség

Villanófényként hasít politikai vizsgálódásaink szürke egén: éhségsztrájkba kezdett az orosz ellenzék fenegyereke, a bebörtönzött Navalnij. Talán a maga idejében Hodorkovszkij is felült erre a varázsszőnyegre, meg a két, csupa malacságokat éneklő kismalac. Hasonló esetekben és általában némi idő után meg szokott jönni az étvágy, és megy minden tovább a szokott rendben.

Navalnijt Oroszországban mérgezte meg a putyini önkény Novicsok nevű idegméreggel, mert annyira rettegett Putyint váltani képes népszerűségétől, hogy a méregkeverők ősi fegyveréhez nyúlt.

A Novicsok roppant erős idegméreg, talán veszélyesebb hónunk alatt hordani a vörös uránnál is. Akinek novicsokot csempésznek táskájába, novicsokkal maszatolják össze ajtókilincsét – felveheti az utolsó kenetet. Amint kiderült, hogy a putyini önkény hajóját elsüllyeszteni képes Legnagyobb Veszély megbetegedett, azonnal kórházba vitték, ott lélegeztető géppel hozták vissza az életbe, majd átszállították Németországba, ahol nyilván jobban ismerik az orosz titkosszolgálatok legtitkosabb méreg-fegyvereit. Navalnij a gondos ápolással kihúzódzkodott a sírból, majd hazament, hogy leváltsa Putyint. A repülőtérről egyenesen börtönbe vitték, ahol a halálos idegméreg tépázta szervezetével éhségsztrájkba kezdett. A friss hírhez mellékelt fotón a szenvedésében is mindenre elszánt ember látható, aki tudja, hogy a nép érdeke bárki egészségénél, életénél fontosabb.  A nyúzott arcú népfia Navalnij erősen hasonlít arra a politikai szédelgőre, aki itthon vonult éhség sztrájkolni a Kossuth téren felállított sátrába, majd pár nap múltán orvosai tanácsára beszüntetve politikai akcióját, végre elment vécére. Az erősen ecetes uborkára hajazó demonstráló addigra meglehetőst felpuffadt az éjjeli ételadagoktól.

Vele szemben Navalnijnak legalább erősen fáj a háta és zsibbad a lába, ami hasonlító mutatvány az ukrán nép orosz születésű üdvöskéje műsorához az ő börtönéveiben, miket azért sóztak rá, mert elnöki ideje alatt alaposan kirámolta a megmenteni vágyott népe zsebét. (Rossz nyelvek szerint azt még megúszta volna, hiszen arrafelé ennek van a legnagyobb kultúrája, de elkövetett egy nagy hibát: hadurak zsebeibe is nyúlkált.) A kalács hajfonatú népleány tolószékbe kényszerült, s addig fulladozott benne, míg ki nem jöhetett a börtönből, és friss erővel bele nem vághatott az elnökválasztási kampányba. Mivel kizárható, hogy a Novicsokkal mérgezett Navalnij ennyire mintakövető lenne, az ő zsibbasztó hátfájásával komolyan kell foglalkoznunk. Lehet, a hátgerinc mentén húzódó reflexzónák körül kell tapogatnunk, pontosabban: az éhező gyomor bajait mutatja a hátgerinci gyomor zóna, s az ott kilépő idegek megbetegedése okán zsibbadhat a lába. Mondjuk, ezt az okfejtést komoly értekezésben nehéz lenne alapos alátámasztással védeni, de egyelőre annyi biztos, Navalnij éhezik a börtönben, fáj a háta és zsibbad a lába. Az ukrán Timosenkoról nem hallunk évek óta, a magyar ecetes uborka meg kavargya a málnaszőrt. Hármuk közül még őt nem vetettük empirikus vizsgálat alá: neki is fájna-e a háta, zsibbadna a lába, és tolószékben ülve erősen fulladna-e valami alkalmas börtönben? Tegyünk meg a tudomány érdekében mindent! Kérem, a még ereje teljében lévő Amerika csak egy világcsaló Óz-t tudott kiállítani!

Ez is érdekelheti:  Mi is történt valójában hétfőn Kijevben? - ukrán történész a Kijev elleni orosz támadásról

Mayer Gábor

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük