KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Már az Antarktiszon is megjelent a koronavírus

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A koronavírus-világjárvány új gócpontját fedezték fel az Antarktiszon egy chilei katonai bázison.

Az Antarktisz sem vírusmentes földrész már. Jobbra a Sargento Aldea chilei hadihajó, előtérben a Bernardo O'Higgins Riquelme kutatóbázis
Az Antarktisz sem vírusmentes földrész már. Jobbra a Sargento Aldea chilei hadihajó, előtérben a Bernardo O’Higgins Riquelme kutatóbázis       Fotó: ma7

Ezzel egyetlen kontinens sem maradt a Földön, ahol ne jelent volna meg a SARS-CoV-2 jelű új koronavírus – jelentette be hétfőn a chilei hadsereg.

Harminchat embernek lett pozitív a tesztje, közülük 26-an tartoznak a fegyveres testülethez, tízen civilek, akik tervezett fenntartási munkákat végeznek a Bernardo O’Higgins Riquelme antarktiszi bázison”

– olvasható a közleményben.

  

 

A fertőzés a chilei haditengerészet Sargento Aldea nevű hajójának látogatásával függhet össze, amely ellátási feladatokat végzett november 27. és december 10. között. Amikor befejezte a küldetését, majd december 16-án visszatért Talcahuano kikötőjébe, a legénység 208 tagja között három pozitív esetet találtak.

A járvány megfékezésére hozott korlátozások, köztük a turistautak megszüntetése után mostanáig az Antarktisz a Föld kivételes, koronavírusmentes területei közé tartozott.

A világjárvány kezdetén evakuáltak mindenkit, akire nem volt feltétlenül szükség, valamint megtiltották a kapcsolatot a katonai állomáshelyek személyzete és az antarktiszi nemzetközi kutatóbázisok dolgozói között.

ma7 | MTI

Ez is érdekelheti:  Macron: Kijev nem kapitulálhat

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük