KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ismét egyoldalúan Magyarországról

A svéd közszolgálati tévé, az SVT szombat esti híradójában Magyarországgal foglalkozott. Az összeállítás felkonferálása reményt adott arra, hogy Magyarországról jó is elhangozhat a svéd médiában, ahol majdnem kizárólag negatívum és gyakorta eltorzított, egyoldalú híradások jelennek meg.

A műsorvezető arról beszélt, hogy a magyar miniszterelnök újabb gazdaságvédelmi csomagot jelentett be. Kiemelte, hogy nyárig meghosszabbítják a magyar háztartások részére a hitel-visszafizetési moratóriumot (ami Svédországban jelenleg elképzelhetetlennek tűnik). Az anyag kezdetével viszont a pozitív híreknek azonnal vége szakadt, hiszen több szó nem esett a kormány friss intézkedéseiről, hanem az alkotmánymódosítás került a célkeresztbe.

A riportban nyilatkozó férfi azt állítja, hogy szexuális identitása miatt stigmatizálttá vált Magyarországon Fotó: SVT

A riportban nyilatkozó férfi azt állítja, hogy szexuális identitása miatt stigmatizálttá vált Magyarországon Fotó: SVT

Azzal az állítással indult el az összeállítás, hogy az LMBTQ-embereknek ezentúl lehetetlenség lesz családot alapítaniuk Magyarországon, valamint a „szélsőjobboldali” Fidesz ismét megváltoztatta a választás menetét (tévesen az alkotmánymódosításhoz sorolva a választási törvény módosítását).

  

Állításuk szerint ez a változtatás még nehezebbé teszi az ellenzéknek, hogy leváltsa Orbán Viktort. Arról megfeledkezik beszámolni, hogy a változtatás a kamupártok kiszorítására irányul.

Az alkotmánymódosításról Léderer András, a Helsinki Bizottság munkatársa beszélt Fotó: SVTAz alkotmánymódosításról Léderer András, a Helsinki Bizottság munkatársa beszélt Fotó: SVT

Az alkotmánymódosításról Léderer András, az SZDSZ ügyvivői testületének egykori tagja, jelenleg a Helsinki Bizottság munkatársa beszélt. A felvállaltan meleg politikus szerint megbélyegzik és ellehetetlenítik az LMBTQ-embereket Magyarországon. Az SVT riportere meglátogatott egy meleg férfit is, aki szakított azonos nemű párjával, gyereküket pedig egyedül neveli. A beszélgetésben, miközben a riportalany megmutatja a gyermek iskolatáskájában lévő kis Mikulás-sapkát és plüssállatot, arról beszél, hogy stigmatizálttá vált Magyarországon. Az összeállításból nem maradhatott ki Szájer József botránya, sem Dúró Dóra LMBTQ-könyvdarálása sem, ugyanakkor

az már nem fért bele a tájékoztatásba, hogy kormányoldalról, vagy az alkotmánymódosítást támogató civil szervezetek, magánszemélyek közül bárki megszólaljon.

Svédországban az alkotmánymódosítás a jelenlegi politikai széttagoltság miatt gyakorlatilag lehetetlen. A kisebbségben kormányzó szociáldemokrata-zöld koalíciónak a 349 tagú Riksdagban, a svéd parlamentben mindössze 116 mandátuma van. Az alaptörvény-módosításhoz pedig kétszer kellene egymás után kétharmados többséggel nyernie a kormánypártnak.

Ez is érdekelheti:  Erről tárgyal Angliában Orbán Viktor, Zelenszkij is ott lesz

Bugnyár Zoltán

A szerző a Magyar Nemzet svédországi tudósítója

Magyar Nemzet

Ez is érdekelheti:

Elindult a HunDub, a valóban cenzúramentes magyar közösségi oldal

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük