KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elindult a HunDub, a valóban cenzúramentes magyar közösségi oldal

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Egy új, cenzúramentes közösségi oldal indult a hazai virtuális világban Hundub néven. Többen emlékezhetnek még a valamikor nagyon közkedvelt IWIW közösségi rendszerre, amely gyakorlatilag egyedülálló volt a világon, és születését tekintve emlékeim szerint megelőzte a Facebook-ot. Egy nagy rendszer volt, ahol sok százezren, de lehet, hogy millióan is kapcsolódtak egymáshoz.

Amikor megláttam a Hundub logóját, egy kis nosztalgia érzésem lett. Persze lehet, hogy a szerzőknek nem volt múltidézős céljuk, az érzés mégis előjött, de hangsúlyozom, ez egyáltalán nem baj.

Az üzemeltetők, akik belevágtak a magyar közösségi oldal megvalósításába, úgy gondolták elegük van abból a fajta cenzúra hengerből, amelyet a mára magát minden és mindenki fölé helyező facebook folytat. Éppen ezért hozták létre ezt a közösségi hálót, amely nagyon hasonlít felhasználói felületét és tevékenységi köreit tekintve a szétcenzúrázott amerikaihoz, ugyanakkor biztosítja a felhasználók szólás- és véleménynyilvánításához való jogát. Saját profilt lehet létrehozni, oldalakat készíteni, videókat, képeket feltölteni, eseményeket létrehozni, ismerősökkel beszélni. Külön pozitív pont a Hundub mellett, hogy van blog szekciója is, ami lehetőséget teremt az egyedi cikkíráshoz és azok megosztásához is. A Hundubnak androidos applikációja is van, melyet a Google Play áruházból le lehet tölteni. A készítők szerint fő célcsoportjuk a Nagy-Magyarország területén élő emberek, vagyis mi, magyarok.

A készítők azt is hangsúlyozzák, hogy politikai meggyőződésük miatt senkit sem érinthet hátrány vagy letiltás, mindenki szabadon megoszthatja véleményét. Persze a tiltott uralmi jelképek használata itt is tilos, akárcsak a szadizmus, vagy az állatkínzás propagálása. Megjegyzem, hogy ez utóbbiak esetében a bűncselekmény gyanúja jogosan vetődhet föl, és amennyiben valaki ilyennel kérkedik, azzal szemben az állatok védelmének érdekében nagyon szigorúan el kell járni. Vagyis lehetővé kell tenni, azt, hogy az ilyen brutális, az élet szentségét semmibe vevő gazemberekkel szemben a törvény eljárjon.

A Hundubon egyelőre nincsenek reklámok, azonban a későbbiek folyamán majd azok is megjelenhetnek, hiszen a működtetést fenn kell tartani.

Sok szerencsét és sok millió aktív felhasználót kívánunk az új és teljesen magyar közösségi oldal alkotóinak.

Hajrá Hundub!

A Nemzeti InternetFigyelő (NIF) már megtalálható a Hundubon:

https://hundub.com/a7b6f9672db0eea2fa222aefe68299ab

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Szépe Áron

One thought on “Elindult a HunDub, a valóban cenzúramentes magyar közösségi oldal

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: