KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Már a gyilkosságért elítélteket is a frontra küldenék az ukránok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A gyilkosságért büntetésüket töltő ukrán elítélteket be kellene sorozni és a frontra küldeni az orosz erők ellen – javasolta Denisz Maljuska igazságügyi miniszter.

Egy ilyen lépés növelné az ukrán hadsereg létszámát, megoldaná a jelenlegi létszámhiányt, és segítene csökkenteni az ország börtönrendszerére nehezedő nyomást – mondta Maljuska a Rada parlamenti műsorszolgáltatónak adott csütörtöki interjújában.

A hónap elején az ukrán parlament elfogadott egy törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi az elítéltek felvételét az ország fegyveres erőibe, kivéve azokat, akik nemzetbiztonsági bűncselekményeket követtek el, vagy akik két vagy több embert meggyilkoltak. A kivételek közé tartoznak az erőszaktevők, a pedofilok és az alkohol vagy kábítószer hatása alatt halálos kimenetelű közlekedési balesetekért felelős személyek is.

A miniszter azonban azt javasolta, hogy azokat, akik emberölést követtek el, ne tiltsák el a szolgálatból.

Talán azok, akik tudják, hogyan kell ölni, hatékonyabbak lennének katonaként, mint azok, akik még nem öltek, és kevésbé veszélyesek, mint azok, akik évtizedekig raboltak, és [aztán] géppisztolyt kaptak” – mondta az ukrán média által idézett miniszter.

Az igazságügyi minisztérium azzal számol, hogy az ukrán büntetés-végrehajtási rendszerben végrehajtott mozgósítás eredményeként mintegy 10 ezer elítélt válhat katonává – mondta Maljuska.

“Az elítéltek külön egységekben fognak szolgálni… ezeket az alakulatokat biztosan a frontvonalon vagy annak közelében fogják bevetni”

– mondta.

A bűnözők közül senki sem fog hátországban szolgálni, biztosított a miniszter.

Maljuska nem említette, hogy a behívott rabok kapnak-e valamilyen katonai kiképzést, mielőtt harcba küldik őket.

Elismerte, hogy a mozgósítással az ukrajnai börtönökre nehezedő nyomás is csökkenne, kifejtve, hogy “jelentősen nő azok száma, akik az intézményeinkbe kerülnek”.

A Bloomberg által csütörtökön idézett informált források szerint az Egyesült Államok és az EU aggódik amiatt, hogy az orosz erők a következő hetekben átütik az ukrán védelmi vonalakat. A hírügynökség szerint a kijevi csapatok a nyugati katonai segélyek késedelme és a létszámhiány miatt szenvednek.

Ez is érdekelheti:  Kína és Oroszország stratégiai partneri viszonyáról

A hét elején Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta az új mozgósítási törvényt, amely kimondja, hogy a behívottaknak határozatlan ideig kell a hadseregben maradniuk, továbbá szigorúbb büntetéseket vezetett be a sorozást elkerülőkre és egyszerűsítette az idézések kiosztásának folyamatát.

Februárban Zelenszkij azt állította, hogy 2022 februárja óta csak 32 ezer ukrán katona halt meg a konfliktusban. Az orosz védelmi minisztérium több mint 444 ezerre becsüli Kijev veszteségeit.

Orosz Hírek

Kiemelt kép archív: A 28. külön gépesített dandár ukrán katonái 2023. június 17-én a frontvonalnál tartják állásukat Bahmut város közelében. ©  Anatolii STEPANOV / AFP

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Már a gyilkosságért elítélteket is a frontra küldenék az ukránok

  1. Erről eszembe jutott, hogy a magyar börtönök zsúfoltságát enyhítendő az elfogott embercsempészeket az ukrán frontra kellene küldeni. Ezzel jó pontot szerezhetnénk ZE-nél. Aztán hogy ki ellen fordítják majd a fegyverüket, a jóisten tudja… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük